Lottólázban az ország

2019.03.02. 07:00

Az ötös lottó főnyereménye most közel 3 milliárd forint – Szombathelyi lottózóba látogattunk

A vasi szerencsevadászokat sem hagyta hidegen a hír, hogy aki mind az öt számot eltalálja, annak majdnem hárommilliárd forint üti a markát. A játékosok egymásnak adták a kilincset tegnap délben a Kőszegi utcai lottózónál.

Tersztyánszky Krisztina

Novák Katalin rendszeresen lottózik –bízik abban, hogy Fortuna ma kegyes lesz hozzá

Fotó: Horváth Balázs

– Bizony, amikor már közeledünk a hárommilliárdhoz, és ezt az emberek a médián keresztül is hallják, mindig megnövekszik a forgalom – mondja Horváth Zoltánné, aki huszonegyedik évét tölti a pult mögött. Vásárlóinak jelentős része törzsvevő, de ilyenkor ők is tesznek még hozzá a szokásos mennyiségű szelvényhez. Ráadásul most a még mindig legnépszerűbb ötös lottó mellett a hatos lottón is sok hete halmozódik már az összeg, és 1 milliárd 175 millió forint a várható főnyeremény.

Azt is megtudjuk, hogy egy bizonyos összeghatár fölött már nincs készpénzezés, csak utalás. Ha pedig valaki megnyeri az ötöst, egy biztonsági telefonszámot kell majd felhívnia, ahol megmondják, mi a teendője.

– Csak annyit kívánok, hogy ha valaki megnyeri, az legyek én vagy valaki a családból – mondja nevetve Novák Katalin, aki rendszeresen lottózik két vagy három szelvénnyel, a férje pedig ennek többszörösével. Néhány havonta váltja a megtett számokat, és néha egy-egy gépi lottóval is bepróbálkozik. Vele ellentétben Pócza Ernő nem rendszeres játékos, nem is tudott róla, hogy lottózó van errefelé. De mivel hallotta a rádióban, hogy milyen hatalmas főnyeremény várható, megállt a fogadóiroda előtt, és gyorsan kitöltött egy ötös és egy hatos lottószelvényt is. Véletlenszerűen választott számokat, és reménykedik, hiszen nincs az a pénz, amit ne lehetne elkölteni.

Novák Katalin rendszeresen lottózik –bízik abban, hogy Fortuna ma kegyes lesz hozzá
Fotó: Horváth Balázs

Csáki Andrásné alkalomszerűen lottózik, de kisebb nyereményei voltak már. Örülne egy kis nyugdíj-kiegészítésnek, ha pedig nagyon nagy lenne a nyeremény összege, az se lenne baj, szétosztaná a családban. Kisebb nyereményei voltak már, szívesen kacérkodik a szerencsével – most is többfajta sorsjegyet vásárolt.

Csak jönnek és jönnek, férfiak és nők, fiatalok és idősek, házaspárok, édesapa a kislányával. Horváth Zoltánné szerint az átlagos lottózó 4-5 ezer forintot költ hetente a szenvedélyére. Mások csak egy-egy szelvényt töltenek ki, de volt már százezer forint feletti „befektetés” is a szerencsébe.

A 8. legnagyobb nyeremény

Az ötös lottó 22 hetes halmozódás után ezen a héten 2 milliárd 895 millió forintos főnyereménnyel várja a játékosokat. Ha valaki egyedüli nyertesként találja el mind az öt számot, annak most szombaton az ötös lottó 62 éves történetének 8. legnagyobb nyereménye ütheti a markát. Természetesen ha két embernek is sikerül eltalálnia a nyertes számokat, akkor az összeg feleződik. A nyereményjáték fennállása óta az eddigi legnagyobb pénzösszeget 2003-ban nyerte meg egy szerencsés az eddigi leghosszabb halmozódás után, a nyeremény meghaladta az 5 milliárd forintot. Az ötös lottó a legnépszerűbb lottójáték Magyarországon, hetente átlagosan 1,3 millióan töltenek ki szelvényt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában