Ügyeletek

2018.07.14. 14:50

Buszból személyi igazolványt: mobil ügyintézés működik Vasban

Munkába állt az ország 6. kormány­ablakbusza: Vas megyét járja majd, így gyakorlatilag házhoz megy az ügyintézés lehetősége. A busz avatásán elhangzott: az állampolgárok kiszolgálása a cél.

VN

Harangozó Bertalan, dr. Tuzson Bence és V. Németh Zsolt adta át ünnepélyesen a kormányablakbuszt, a háttérben Kiss András, Jánosháza polgármestere Fotó: Nagy Jácint

Jánosházán készíttetett magának új személyi igazolványt dr. Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára. Ő volt az első ügyfél a Vas megyében munkába állt kormányablakbuszon. Egy fénykép, ujjlenyomat, néhány dokumentum. Gyakorlatilag pár perc alatt megvolt az okmányigénylés, és éppen ez a cél: olyan flottul menjen egy-egy ilyen ügyintézés, hogy az ügyfél másnap ne is emlékezzen rá – mondta az államtitkár a buszavatón. A biztonságról is beszélt. – Ma a legnagyobb érték a biztonság, ahhoz pedig bizalom kell, az emberek és az állam között is, oda-vissza – fogalmazott. – Az államnak a polgárai felé kell fordulni, kaput kell nyitni, mint a kormányablakok – mondta. Jelenleg nincsenek mindenhol kormányablakok, ahol szükség van rá – ezt hidalják át a kormányablak­buszokkal, amelyekből tíz járja az országot, a hatodik állt munkába Vas megyében.

Harangozó Bertalan, dr. Tuzson Bence és V. Németh Zsolt adta át ünnepélyesen a kormányablakbuszt, a
háttérben Kiss András, Jánosháza polgármestere Fotó: Nagy Jácint

Már több mint 1500 ügykört intézhetnek az ügyfelek a kormányablakokban, tavaly Vas megyében 330 ezer ügyet számoltak, idén pedig az év első felében 170 ezer ügyfél több mint 200 ezer üggyel fordult hozzájuk – sorolta Harangozó Bertalan kormánymegbízott. Vas megyének 216 települése van, közte sok az apró falu, éppen ezekbe mennek helybe a kormányablakbuszok, így spórolnak időt az ügyeit intéző állampolgároknak – hangsúlyozta a kormánymegbízott. A területi közigazgatás működését méltatta a buszátadón V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője. Kiemelte, hogy az állampolgárok igénye az első – ez látszik abból, hogy nyíltak kormány­ablakok például vasútállomásokon, ez a busz pedig egy újabb kísérlet az ügyintézés egyszerűsítésére. Kiss András, Jánosháza polgármestere köszöntőjében elmondta: örülnek a kormányablakbusznak, kéthetente egyszer érkezik majd ide, reményeik szerint szerdánként. Azt is megemlítette, hogy hosszú távon saját kormányablakot is szeretnének, annak a helyét már ki is alakították a város központ­jában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában