Szoros kapcsolat

2019.07.17. 07:00

Finn városba invitálnak – Körmend testvértelepülését, Heinävesit tárlat mutatja be

Több mint három évtizede ápol szoros kapcsolatot egymással Hei-Nävesi és Körmend. A finn testvértelepülés várossá válásának százötven éves évfordulójáról most a Városi Kiállítóteremben fotókiállítással emlékeznek meg.

Markó Petra

Bán Miklós hangsúlyozta, nem művészi kiállítással készült a magyar–finn baráti kör

Fotó: Jámbori Tamás

A kiállítás anyagát a Körmendi Magyar–Finn Baráti Kör tagjaitól gyűjtötték össze. A tagok által készített képeken mutatják be a százötven éves Heinävesit, valamint annak nevezetességeit, üzemeit, kulturális rendezvényeit, hogy a tárlat révén egy kis keresztmetszetet nyújtsanak az északi település szépségeiről.

Az egyesület nem művészi kiállítást akart a finn testvétertelepülésről. Az általuk készült képek hangulatával inkább betekintést kívánnak adni arról, hogy ők milyennek látják – hangsúlyozta a megnyitón Bán Miklós, a helyi Magyar–Finn Baráti Kör elnöke. Hozzátette: szerettek volna emléket állítani azoknak, akik ottjártak, azoknak pedig, akik még nem ismerik, felkelteni a figyelmét arra, hogy érdemes odalátogatni.

Bán Miklós hangsúlyozta, nem művészi kiállítással készült a magyar–finn baráti kör
Fotó: Jámbori Tamás

Zárásként beszélt arról is, hogy minek köszönhető a régóta fennálló kapcsolatuk. Mint mondta: a finn emberek szeretetre méltók, egyszerűek, ami vonzó a magyarok számára. A tárlatot augusztus 4-éig lehet megnézni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában