Ifjú Tehetségek Művészeti Fesztiválja

2019.04.30. 11:30

Fúj a tavaszi szél – Húsz előadást láthatott a közönség Celldömölkön

A Kemenesaljai Művelődési Központ és könyvtár az idén is meghirdette az Ifjú Tehetségek Művészeti Fesztiválját. Húsz produkciót láthatott a hétvégi közönség a művelődési központ színháztermében.

Ölbei Lívia

Tavaszi szél a KMKK színpadán

Fotó: Gyuricza Imre

A fesztiválra olyan gyermekek és fiatalok jelentkezését várták – 10-22 éves korig –, akik kedvet éreznek tehetségük megmutatására a következő kategóriákban: komolyzene (ének és hangszer), könnyűzene (magánének és zenekar), vers- és prózamondás, színházi előadás (jelenet, történet, drámajáték maximum 10 percben), népművészet (népzene, néptánc, népdal), tánc- és mozgásművészet (egyéni és csoportos), valamint egyéb színpadi produkció.

Tavaszi szél a KMKK színpadán
Fotó: Gyuricza Imre

A felhívásra ismét sokan jelentkeztek, húsz egyéni, illetve csoportos produkciót láthatott a közönség. A legtöbb jelentkező a Celldömölki Városi Általános Iskolából és tag­intézményeiből, a celli Szent Benedek Katolikus Általános Iskolából, az Ádám Jenő Zeneiskolából érkezett, de nem maradhatott ki a mezőnyből Nagy Márta Tücsök Bábcsoportja sem (a városi iskola égisze alatt működik). Népszerű volt a vers és próza kategória – a bemutatók felét tette ki a versmondás és a mesemondás –; volt, aki saját versével lépett színpadra.

A celli zeneiskola tanárai, diákjai folyamatosan jelen vannak a város kulturális életében, ezúttal is kitettek magukért a növendékek.

Aki színpadra áll, mindig a saját bőrét viszi a vásárra, de nem feledkezhetünk el a felkészítő pedagógusokról sem: nélkülük biztos nem jött volna létre egy produkció sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában