Cserepekből fenyőfa

2018.12.03. 17:49

Hagyomány az evangélikus adventi vásár

Ez volt a 18. adventi vásár az evangélikusoknál, a bevételt az ifjúságra fordítják

Bakos Ágnes

Négyemeletes fenyő készült, a festés a gyerekek dolga volt

Fotó: Bakos Ágnes

Rengetegen válogattak a karácsonyi ajándékok és finomságok között advent első vasárnapján a szombathelyi evangélikus templom körül. Már hagyományos az adventi vásár, amelyhez versenyek kapcsolódnak minden évben: idén a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola felső tagozatosai fenyőfadíszítésben mérték össze kreativitásukat.

Négyemeletes fenyő készült, a festés a gyerekek dolga volt
Fotó: Bakos Ágnes

A zsűrinek nehéz dolga volt, de határoztak: a legszebben a 7/A osztálynak sikerült a fája, az alsósok karácsonyi asztalterítő-készítő versenyét a 4/B-sek nyerték – hirdette ki Gregersen-Labossa Ágnes fő szervező. Karácsonyfa helyben is készült: a gyerekek különböző méretű agyagcserepekből állítottak össze fákat. GregersenLabossa György lelkész emlékeztetett: a nőegylet, a férfi kör, a cserkészek is kivették a részüket a szervezésből, az előkészületekből, a vásár bevétele pedig az ifjúsági munkát szolgálja majd a szombathelyi evangélikus gyülekezetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában