Emlékezzünk 2019-re

2019.12.20. 17:30

Halálos baleset, extrém vasi helyzetek a forgalomban, jótékonyság – Ez történt februárban

Összegyűjtöttük február legolvasottabb cikkeit, mutatjuk a részleteket:

vaol.hu

Képünk nem illusztráció: ez az autós tényleg a bicikliutat választotta

Fotó: Horváth Balázs

Arról már beszámoltunk, hogy melyek voltak azok az események januárban, amelyek leginkább érdekelték olvasóinkat. A 2019-es év múltidéző sorozatát a februári történésekkel folytatjuk. Az év második hónapjában indult el a Tündérszépek első szériájának megyei fordulója. Sokan voltak kíváncsiak a jelentkezőkre, de szépségversenyünk mellett rengeteg minden történt még a megyében, ami szintén érdekelte olvasóinkat. Lássuk a második hónapot:

Helyi kék hírek:

A januárt szerencsére megúszta megyénk halálos közúti baleset nélkül, de a második hónap elején már be kellett számolnunk egyről. Egy Opel haladt nagy sebességgel a Zanati úton a belváros felé, amikor megcsúszott az autó, és frontálisan ütközött a szemközti sávban érkező Daewooval. A vétkes sofőrt súlyos sérülésekkel kórházba szállították, míg a vétlent beszorult az autóba, ahonnét a tűzoltóknak kellett kimentenie, de már nem tudták megmenteni az életét. Sajnos egyik sofőr sem használta a biztonsági övet.

Halálos baleset a Zanati úton
Fotó: VN-archív

Helyi közélet:

Februárban volt valami a levegőben, és most nem a szerelem illatára gondolok, ami a Valentin nap alkalmával járja át az embereket. Baleseti tudósításaink során rengeteg olyan helyzettel találkozunk, ami annyira abszurd, hogy ha nem a szemünk előtt történnek, könnyen lehet, hogy el sem hinnénk. Összegyűjtöttünk párat a legextrémebbek közül. Volt, aki sietett, ezért a bicikliúton hajtott végig kocsival Táplánszentkeresztnél. Szombathely belvárosában egy autós tekerte le az ablakot és kiabált oda a forgalmat irányító rendőrnek, hogy menjen már arrébb. Akadt olyan is, aki nemes egyszerűséggel fogta és kikerülte az rendőrség által felállított kordont.

Képünk nem illusztráció: ez az autós tényleg a bicikliutat választotta
Fotó: Horváth Balázs

Egy nagyon szép, és nemes történetet hagytunk a végére, ami szintén nagy népszerűségnek örvendett olvasóink körében. Lovagi Milán már régóta szeretett volna segíteni hivatásával a beteg gyerekeknek, és megtalálta a módját, hogy ezt miként tehetné meg. Felvette a kapcsolatot a Démétér Házzal. Az alapítvány a vérképző őssejttranszplantáción átesett gyermekek gyógyulásában nyújt segítséget. A jótékonysági akció lényege az volt, hogy a népszerű szombathelyi fotós fekete-fehér portréképeket készített azokról, akik ellátogattak hozzá. A képekért cserébe mindenki a pénztárcájához mérten tehetett egy felajánlást, amit teljes egészében az alapítvány kapott meg.

Lovagi Milán nemes gesztusa
Fotó: Horváth Balázs

 

További cikkek:

[embed]https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/szombathelyi-vallalkozo-amokfutasa-es-harmasikrek-szuletese-vezette-a-hireket-januarban-3430569/[/embed]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában