Helyi közélet

2019.03.28. 21:24

Hende: az ellenzék a migrációt szervezné

A bevándorlás szervezése érdekében alakított bizottságot a szombathelyi közgyűlés ellenzéki frakciója – hangsúlyozta csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő.

VN/MTI

Dr. Hende Csaba ismét megköszönte a választói bizalmat, hozzátéve: igyekszik a jövőben is méltónak lenni a feladatra Fotó: HB

Fotó: HB

– A Szombathelyen történtek is azt mutatják, hogy amint döntési helyzetbe kerül a bevándorláspárti ellenzék, azonnal nekilát a migráció szervezésének – mondta dr. Hende Csaba fideszes országgyűlési képviselő csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón, ahol reagált a szombathelyi közgyűlés előző napi ülésére.

A megyeszékhely fideszes parlamenti képviselője kifejtette: az MSZP, a DK és a Jobbik képviselői többségbe kerülve, a szombathelyi közgyűlésben első lépésként azonnal megalakították az úgynevezett bevándorlási bizottságot. „Azzal a nyilvánvaló szándékkal tették ezt, hogy elkezdjék a bevándorlás szervezését” – hangsúlyozta, hozzátéve: az országban mindenhol ez történne, ha az ellenzék kerülne többségbe. Ezért nem szabad rájuk bízni egyetlen települést sem – húzta alá a politikus. Hende Csaba szerint akárhogy is próbálják tagadni az ellenzékiek, valójában a bevándorlás szervezése a céljuk, hiszen minden bevándorláspárti javaslatot megszavaztak, és állandóan támadják a kormányt, amiért nem enged a bevándorlás kérdésében. A fideszes politikus arról is beszélt, hogy Nemény András, „a bevándorláspárti szivárványkoalíció” szombathelyi polgármesterjelöltje „maga is nyíltan a bevándorlás pártján áll”. Ezzel kapcsolatban emlékeztetett Nemény Andrásnak a szombathelyi közgyűlés egy korábbi ülésén elmondott szavaira, miszerint – idézte – „a bevándorlók közel sem jelentenek akkora problémát, és van rá egy jó, valós válasz, az Európai Unió kvótarendszere”. Hende Csaba úgy értékelt: – Teljesen világos, hogy Nemény András ezzel az EU által szorgalmazott, felső határ nélküli és automatikus elosztást jelentő kvótarendszert támogatja, és „annak alapján Magyarországra, illetve Szombathelyre migránsok betelepítését támogatja”.

Dr. Nemény András, a Éljen Szombathely! frakció, frakcióvezetője közleményben reagált dr. Hende Csaba sajtótájékoztatójára. Mint azt kifejtette: a bizottság elnöke Kántás Zoltán fideszes képviselő, tagja még Sátory Károly fideszes képviselő és Lendvai Ferenc a Fidesz frakcióvezetője, továbbá a Jobbik és az Éljen Szombathely frakció egy-egy delegáltja. „Hende Csaba szerint tehát a Fideszes elnökkel és többséggel rendelkező bizottság arra használja a kapott lehetőséget, hogy bevándorlókat telepítsenek Szombathelyre.” – írta dr. Nemény András.

Információnk szerint Kántás Zoltán, Sátory Károly és Lendvai Ferenc nem fogadják el a bizottsági tagságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában