Istentisztelet

2019.06.12. 07:00

Kilenc konfirmandus erősítette meg hitét Szentgotthárdon

Pünkösdhétfőn az evangélikus templomban, ünnepi konfirmációs Istentiszteletre gyűltek össze az egyházközösség tagjai, melynek során a konfirmált ifjak a gyülekezet nagykorú, úrvacsorával élő tagjaivá váltak.

Civil/Horváth R. László

A gyülekezet nagykorú tagjaivá váltak

Fotó: VN/HRL

– Egykor szüleink és keresztszüleink döntése alapján részesültünk a keresztségben – mondta Kollerné Loós Zsuzsanna, a Szentgotthárdi Evangélikus Egyházközség lelkésze. A konfirmációval viszont azt fejezzük ki, hogy megismertük egyházunk alapvető tanítását, és saját elhatározásunkból is Isten gyermekei akarunk lenni.

Mielőtt a kilenc ifjú az úrvacsorához járult, vallást tettek hitükről. Ezt követően egyenként az Úr áldásában részesültek, majd a közösség ajándékaként mindannyian egy-egy evangélikus énekeskönyvet kaptak.

– Intelek titeket, hogy az Úr szent asztalához örömmel járuljatok, Isten igéjét buzgón hallgassátok és tanuljátok, a gyülekezet életében testvéri szeretettel vegyetek részt és meg ne feledkezzetek az Úr szaváról: „Légy hű mindhalálig, és neked adom az élet koronáját!” – mondta a lelkészasszony a frissen konfirmált fiataloknak.

A gyülekezet nagykorú tagjaivá váltak
Fotó: VN/HRL

A gyülekezeti tagok imádkoztak a teremtő Istenhez, segítse a fiatal hittestvéreket, hogy semmi el ne tántorítsa őket attól a hitvallástól, amelyet szívvel-szájjal vallottak az egyház születésének ünnepnapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában