"Vétkes szavak" is akadtak

2019.05.17. 07:00

Kistérségi anyanyelvi versenyt rendeztek Csehimindszenten

A Csehimindszenti Mindszenty József Általános Iskola az idei tanévben is várta a környező települések csapatait, hogy részt vegyenek az alsó tagozatos, kistérségi, csoportos anyanyelvi versenyen.

Civil/Gaálné Pápai Viktória

Négy csapat mérte össze tudását a kultúrházban

Fotó: VN/GPV

A művelődési házban Vasvárról két csapat, Alsóújlakról egy iskolai csoport és a házigazda csapata mérte össze tudását a tíz feladatot tartalmazó versenyben. A helyi kis csapatot Fehér Beatrix, Frigyné Farkas Mónika és Takács Lászlóné készítették fel a megmérettetésre.

Négy csapat mérte össze tudását a kultúrházban

A feladatok közt „Vétkes szavak” címszó alatt a diákoknak helytelenül írt szólásokat, közmondásokat kellett kijavítaniuk, máskor egyes szavak jelentését kellett megfejteniük „diáknyelven”. A „Hetedhét” című feladatban a kérdésekre adandó válaszok mindegyikében szerepelnie kellett a bűvös hetes számnak. A verseny végén persze nem maradhattak el a találós kérdések és a keresztrejtvény sem.

Az anyanyelvi verseny első helyét szoros küzdelemben az alsóújlaki iskola csapata érdemelte ki. A díjakat és okleveleket László Jánosné, a Csehimindszenti Mindszenty József Általános Iskola igazgatója adta át, és üdvözölte, hogy ennyi lelkesen felkészült diák jelentkezik évek óta erre a kistérségi versenyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában