Helyi közélet

2017.11.18. 17:51

Könyvbe zárt fél évszázad – Szombathely épített emlékei

SZOMBATHELY Bemutatták a Savaria Urbanisztikai Nyári Egyetem 50. évfordulójára készült emlékkönyvet a Vas Megyei Építész Kamarában. A kötetben személyes emlékeken és fotókon keresztül elevenítik fel az elmúlt fél évszázad legfontosabb eseményeit.

SZMK

Néhány héttel ezelőtt a Magyar Urbanisztikai Társaság központjában már bemutatták, most a szombathelyi közönségnek is figyelmébe ajánlották a Savaria Urbanisztikai Nyári Egyetem 50. évfordulójára készült emlékkönyvet. Az eseményen részt vett dr. Puskás Tivadar polgármester is, aki a kötethez írt ajánlójában kiemelte: ez az egyetlen olyan nyári egyetem, amely létrejötte óta megszakítás nélkül működik, és ez az egyetlen olyan nyári egyetem, amelyet a kezdetek óta civil szervezet tart fent.

Fotók: SZMK

Majthényi László, a Vas megyei közgyűlés elnöke azt emelte ki, hogy élő, építkező történelem részévé válunk, ha ezt a könyvet a kezünkbe vesszük.

A kötetből kiderül, hogy az évtizedek alatt mennyit változtak a kihívások, amellyel az építészmérnök szakmának folyamatosan szembe kellett néznie, és az olvasó megtudhatja azt is, hogy az urbanisztika nem magányos mesterség, hanem valódi hivatás, amely együtt él és gondolkodik a társszakmákkal.

A könyvben a nyári egyetemhez kötődő személyes emlékek mellett rengeteg fotó eleveníti fel ennek a nemzetközileg is meghatározó építészeti-városfejlesztő szakmai eseménynek az emlékét és hatásait.

Egyik legkülönlegesebb része Heckenast János, köztiszteletben álló szombathelyi építész-urbanistával készült interjú.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában