rendkívüli

2019.05.15. 20:03

Közgyűlés: három téma szerepel a napirenden

Az SZMSZ- módosítás, a város névhasználata, valamint tagi kölcsön nyújtása lesz a téma a szombathelyi közgyűlésen: rendkívüli, nem munkaterv szerinti az ülés.

Vas Népe

Két téma „ismétlésre” kerül csütörtökön a szombathelyi közgyűlés elé: azokról az április 30-i ülésen döntöttek a képviselők. A polgármester kezdeményezte a két rendelet ismételt tárgyalását, mert azokat a szombathelyi önkormányzat érdekeit sértőnek tartja. Az egyik az önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 2014-es rendelet módosítása – ez a mai első napirendi pont. A második a városnév használatának szabályairól szóló 1994-es önkormányzati rendelet módosítása. A harmadik pedig a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft. részére tagi kölcsön nyújtása. Az előterjesztésben az szerepel, hogy a „sportkomplexum folyamatos és zavartalan működtetését” garantálnák az összesen 168,2 millió forinttal, amelynek az első kifizetése most májusban lenne aktuális, 51,2 millió forint. A napirend tárgyalására meghívott Gál Sándor, a nonprofit kft. ügyvezető igazga­tója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában