Felvonulás

2019.06.02. 09:29

Lánglovagok 125 éve – Egész Kőszegszerdahely ünnepe volt a jubileum

Szombaton volt felvonulás, tűzoltóverseny és bál is a falu tűzoltócsapatának jubileumán.

Némethy Mária

Fotó: Horváth Balázs

Fesztiváli hangulat jellemezte a Kőszegszerdahelyi Önkéntes Tűzoltó és Polgári Egyesület jubileumát. Erőt sugárzó, összetartó, zömében fiatalokból álló csapat ünnepelte fennállása 125. évét együtt a faluval, a környék tűzoltóival. A hajdani lánglovagokra szirénaszóval, az egyesület történetének felidézésével emlékeztek. A maiak kiváló munkáját, szakmai felkészültségét politikusok és a vasi katasztrófavédelem vezetői méltatták. Harangozó Bertalan kormánymegbízott kötelességteljesítésüket emelte ki a díszoklevél átadásakor, Ágh Péter országgyűlési képviselő példaadó hivatástudatukról beszélt.

 

Megható pillanatai is voltak az ünnepségnek. Például az, amikor a 70 éves szolgálatért Hittaler László, a 65 évesért Jagodics Imre vett át dísztárgyat, vagy amikor felsorakozott a színpadon az a nyolc hajdani önkéntes tűzoltónő, akik az 1970-es években országos versenyen második helyezést értek el. Mersich Miklós parancsnok munkájáról mindenki felsőfokon szólt. Őt meglepte a csapatától kapott elismerés, s az, amikor egy anyuka hálával telve köszönte munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában