Aktív pihenés

2019.07.22. 07:00

Lendvai életképek

Ha tartalmas kikapcsolódásra vágyunk, érdemes a határtól mindössze pár kilométerre levő Lendva városába ellátogatni.

Tersztyászky Krisztina

Érdemes szétnézni a városban

Fotó: Vas Népe

A Bánffy Központban augusztus végéig megtekinthető a Göncz János hídvégi születésű naiv festő születésének 85. évfordulója tiszteletére rendezett emlékkiállítás. A művész tárlata a hagyatékát gondosan őrző családja és a Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet közös szervezésében jött létre, festményein a falusi élet, illetve a valamikori Lendva mára már feledésbe merült életképei jelennek meg.

Érdemes szétnézni a városban
Fotó: Vas Népe

A lendvai Színház- és Hangversenyterem nyári színpada keretében július 24-én, szerdán 18 órától Dada kapitány kalózszínháza mutatkozik be. A kalózszínház a tengeri rablók és a 20. század eleji avantgárd művészeti mozgalom világából merítő, interaktív színházi kaland családok számára. 26-án, pénteken a színház előtti téren 20 órától a lenti Kerka Táncegyüttes mutatkozik be, autentikus magyar táncokkal.

Szombaton 20 órától pedig nemzedékek közös piknikjére hívják a fiatalokat és időseket egyaránt a városi parkba, a közös nevező látványos Abba-show lesz.

A lendvai vár munkanapokon 8 és 18, szombaton és vasárnap 10 és 18 óra között tart nyitva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában