A megyei forduló következik

2019.05.08. 07:00

Négy csapat is továbbjutott a Vöröskereszt versenyén

A Magyar Vöröskereszt 1971 óta szervez felmenő rendszerű elsősegélynyújtó versenyt. A területi megmérettetésen Körmend és Szentgotthárd együtt, de külön elbírálás alatt versenyzett. 

Markó Petra

A Rázsó-iskola csapata: Fálman Dávid, Kovács Dávid, Molnár Benedek, Musits Adrián, Zrunek Patrik

Forrás: VN/Magyar Vöröskereszt

A résztvevőknek elméletben és gyakorlatban egyaránt bizonyítaniuk kellett tudásukat. Volt vöröskeresztes totó: azt mérték fel, hogy a csapatok mennyire ismerik a szervezet tevékenységét és múltját. A gyakorlatban epilepsziás beteg és nyílt lábszártörés ellátása, újraélesztés és a műfogások ismeretének bemutatása volt a feladat. A verseny bírálói az Országos Mentőszolgálat helyi munkatársai voltak.

A Rázsó-iskola csapata: Fálman Dávid, Kovács Dávid, Molnár Benedek, Musits Adrián, Zrunek Patrik
Fotó: VN/Magyar Vöröskereszt

A körmendiek közül ifjúsági kategóriában a Rázsó Imre Szakgimnázium és Szakközépiskola csapata, gyermek kategóriában az Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskola diákjai, Szentgotthárdról a Szentgotthárd és Térsége Iskola tanulói és a Vörösmarty Mihály Gimnázium csapata jutott tovább a megyei fordulóra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában