Vaknyugat-előadás

2018.10.09. 09:00

Nemzetközi fesztiválon lettek legjobbak a celliek

A legjobb színpadi zene díját nyerte el a celldömölki Soltis Lajos Színház Vaknyugat-előadása a 3. Martin McDonagh Nemzetközi Fesztiválon Permben (Oroszország). A zenészek: Gregorich Zsófia, Gregorich Bálint és Gregorich Domonkos.

Ölbei Lívia

Fotó: Vadim Balakin

A zsűri külön kiemelte a fordítást és a feliratozás pontosságát. Az orosz nyelvű feliratokat Sándor Júlia dramaturg készítette. A celli csapatnak Kozma András tolmácsolt – és segített, amiben kellett.

Ahogy arról már beszámoltunk: a celldömölki Soltis Lajos Színház nagyszerű Vaknyugat-előadása meghívást kapott Permbe, a kifejezetten Martin McDonagh-előadásoknak teret adó színházi fesztiválra. Ez volt a harmadik McDonagh-fesztivál. Ahogyan a Krasznaja Veszna hírügynökség beszámol az eseményről: az idén a világhírű ír szerző Vaknyugat című darabja volt a sláger. A meghívott McDonagh-előadások között hat Vaknyugat-változatot láthatott a permi fesztiválközönség. A Soltis Lajos Színház Nagy Péter István-rendezése mellett érkezett Vaknyugat-előadás például Moldáviából és Grúziából. A celldömölki előadást nagyra értékelte a szakmai zsűri, amely végül a legjobb zenének járó díjat ítélte meg a produkciónak. A zenészek a Gregorich testvérek, Zsófia, Bálint és Domonkos. A testvérpárt az isten háta mögött Bruckner Roland és Pesti Arnold, a papot Temesi Zsolt, a Kicsilányt Horváth Viktória játssza.

Fotó: Vadim Balakin

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában