Díszkard jár a címhez

2019.05.08. 11:30

Pál Zsolt rendőr százados kapta az Év Rendőre kitűntetést

A közrend, a közbiztonság helyzetéről tárgyalt legutóbbi ülésén a képviselő-testület.

Tersztyászky Krisztina

Huszár Gábor polgármester átadja a díszkardot az év rendőrének, Pál Zsolt rendőr századosnak, aki Apátistvánfalva, Orfalu és Kétvölgy körzeti megbízottja

Fotó: Tersztyánszky Krisztina

2018-ban a 2017. évi 146 bűncselekményhez képest 134 bűncselekmény vált ismertté Szentgotthárdon. Sem ember­ölés, sem más kirívó bűncselekmény nem történt, ami ronthatta volna az itt élők és az ide látogatók biztonságérzetét. Jelentősen megnőtt viszont az ittas vezetések száma: havonta minden áthaladó autóst megszondáztatnak, így többen akadnak fenn a szűrőn.

Képviselői felvetésre válaszolva Varga Ferenc megbízott őrsparancsnok elmondta: a szakosított szociális otthon lakóinak körében nyolc bűncselekmény történt, ezek közül négy droggal kapcsolatos. Elkövetőik büntetése azért nem lehetséges, mert az általuk forgalmazott anyag még nem került fel a dizájnerdrogok listájára.

Huszár Gábor polgármester átadja a díszkardot az év rendőrének, Pál Zsolt rendőr századosnak, aki
Apátistvánfalva, Orfalu és Kétvölgy körzeti megbízottja
Fotó: Tersztyánszky Krisztina

Dr. Koncz Gabriella rendőr alezredes a bűnmegelőzés fontosságáról beszélt. Az Év Szentgotthárdi Rendőre címet Pál Zsolt rendőr zászlós, Apátistvánfalva, Orfalu és Kétvölgy települések körzeti megbízottja vehette át. Elhangzott: az őrs legeredményesebb hivatásos állományú tagja, hatékony közreműködésének köszönhetően indult újra a szomszédos szlovén rendőrőrs állományával a közös járőrszolgálat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában