ELTE SEK

2018.07.03. 21:02

Pedagógusképző központ alakult

Szombathely A Savaria Egyetemi Központ – miután 2017 februárjában csatlakozott az Eötvös Loránd Tudományegyetemhez – legfontosabb feladata az volt, hogy megtalálja saját szerepét Magyarország legrégebbi és ma is legnépszerűbb tudományegyetemén belül.

Vas Népe

A piaci igényeknek megfe­lelő, műszaki és gazdaságtudományi területekhez tar­tozó sikeres szakjai és kapcsolódó duális képzése mellett ezt a fejlődési irányt a Szombat­helyen nagy hagyományokkal bíró pedagógusképzés fel­élesztésében jelölte meg. Az ELTE sze­nátusa július 2-i ülésének határozatával meg­alakította új szombathelyi egy­ségét, a közvetlen rektori irányítás alatt működő ELTE Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központot. Az ELTE BDPK feladata a komplett pedagógusképzés fejlesztése a nyugat-dunántúli régióban, és a pedagógusképzés egységes elvek szerinti kezelése Szombathelyen. A régió pedagógusképzésének meg­erősítésével párhuzamosan az egyetem a 2017/18-as tanév tapasztalatai alapján felülvizsgálja a szombathelyi képzések struktúráját. A szakstruktúra vizsgálatát követően rövid és középtávú intézkedéseket tervez a népszerű képzések felfuttatására, fejlesztésére, valamint új és hosszú távon fenntartható képzések bevezetésére.

A Savaria Egyetemi Központ az elmúlt időszakban több mint hárommilliárd forintot nyert el különböző pályázatokon, ezek a következő 48 hónapban valósulnak meg a szakmai fejlesztéseket támogatva. A legutóbbi pályázat híre június végén vált nyilvánossá, 267 millió forintot nyert a központ.

Kiemelt illusztráció: Pixabay.com

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában