bejárás

2019.09.26. 11:30

Tehermentesít az átmenő forgalomtól

Hatszáz méter hosszan, hétméteres burkolatszélességben pályázati forrásból készül Kőszegen a Pogányi út hiányzó szakasza. Tehermentesíti majd a Rákóczi utca és a Rohonci út legforgalmasabb szakaszait.

Vas Népe

Ágh Péter országgyűlési képviselő, Básthy Béla alpolgármester és Huber László polgármester bejáráson Fotó: Ohr Tibor

A fenntartható közlekedésfejlesztést, a gyalogos és kerékpáros közlekedés adottságainak, infrastruktúrájának fejlesztését és egy új tehermentesítő út, a Pogányi út kiépítését célozza a „Kőszeg déli városrészének közlekedésfejlesztése” TOP projekt. Elemei szorosan kapcsolódnak a Kőszeget és Kőszegfalvát összekötő kerékpárút és a kőszegi intermodális csomópont tervezett kiépítésével.

Ágh Péter országgyűlési képviselő, Básthy Béla alpolgármester és
Huber László polgármester bejáráson Fotó: Ohr Tibor

Miután a Tesco áruház építésével egyidejűleg elkészült az út első szakasza, a fejlesztés fő eleme a Pogányi út hiányzó szakaszának kiépítése a Rákóczi úti körforgalom és a lakótelepi körgarázsok között, a kapcsolódó csapadékvíz-elvezető rendszer megvalósításával együtt. A szakasz tervezett hossza mintegy 600 méter, burkolatszélessége 7 méter. Közvilágítást és a lakott területi szakaszon járdát is kap az út. Miután kiépült, az útszakasz tehermentesíti a várost az átmenő forgalomtól, a Rákóczi utca és Rohonci út forgalomcsillapítását célozza.

A Vas Megyei Önkormányzattal konzorciumban megvalósuló közlekedésfejlesztés részeként az épülő Pogányi út mellett, annak északi oldalán már térkövezi a kivitelező az új, 600 méteres kerékpárutat. A szakasz befejezése a Pogányi úttal egy időben, még az idén novemberben várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában