Külföld

2011.01.13. 15:08

Elraboltak három bolgár állampolgárt Szudánban

Elraboltak csütörtökön három bolgár állampolgárt Szudánban, akik az ENSZ képviseletének dolgoztak - jelentette be a bolgár külügyminisztérium.

MTI

Ismeretlen fegyveresek az ország nyugati részén, Darfúrban rabolták el az ENSZ Világélelmezési Programjával(WFP) szerződésben álló bolgár légi közlekedési vállalat három munkatársát. "Egy, a WFP-hez tartozó helikopter háromfős legénységét fegyveres férfiak egy leszállópályán elrabolták" - mondta Amor Almagro, a WFP szóvivője.

Az elrabolt bolgárok személyazonosságát egyelőre nem hozták nyilvánosságra. A légi közlekedési vállalat ügyvezető igazgatója is megerősítette az emberrablás hírét, illetve hozzátette, hogy információk szerint az alkalmazottak jól vannak.

Korábban a héten Darfúrban elrabolták egy katolikus segélyszervezet három helyi munkatársát, akiket azonban három nap után, szerdán szabadon engedtek. A nyugat-szudáni tartományban 2003 óta polgárháború dúl, amelynek eddig 300 ezer ember esett áldozatul, 2,7 millióan pedig hontalanná váltak az ENSZ adatai szerint.

A térségben rendszeresen ejtik túszul a humanitárius szervezetek és az ENSZ dolgozóit, illetve nyugati állampolgárokat. Eddig összesen 33 embert raboltak el, közülük 29-en külföldi állampolgárok voltak. Három férfi kivételével mindannyian épségben kiszabadultak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!