Külföld

2011.04.14. 15:27

ORF: megvalósulhat a Fertőrákos és Mörbisch közötti autóút

Megvalósulhat a Fertőrákos és az ausztriai Fertőmeggyes (Mörbisch) közötti közvetlen autós közlekedés - tudósított csütörtökön az osztrák közszolgálati rádió (ORF) az internetes hírei között.

MTI

Jelenleg egy nagy forgalmú kerékpárút köti össze a két települést, ezt azonban személygépkocsival nem lehet használni. Aki autóval akar Fertőrákos és az onnan négy kilométerre lévő Fertőmeggyes között közlekedni, annak egy húsz kilométeres kerülőt kell tennie.

Mint azt Roman Michalek, a kismartoni (Eisenstadt) Mobilitási Központ munkatársa az ORF-nek elmondta, a két település között várhatóan új kerékpárút épül az Ökovelo program keretében. A régit így át lehetne adni az autós forgalomnak. A Fertő környékén az osztrák oldalon számos más útvonal van a tó közelében, amely a kerékpárosok számára vonzóbb lenne. "Most a magyar félen múlik, hogy alternatív útvonalakat ajánljanak fel" - tette hozzá.

Fertőmeggyes képviselőtestülete alapvetően támogatja az elképzelést, de biztosítani kell, hogy az autós és a kerékpáros közlekedés egymástól elkülönített legyen - mondta Franz Schindler, a polgármesteri hivatal vezetője.

Fertőrákos polgármestere, Baltigh Márta azt mondta, a képviselőtestület a következő napokban dönt az ügyben.

A tervek szerint az Ökovelo kerékpárút az egykori borostyánkőút, illetve a vasfüggöny nyomvonalán épül majd, a Duna és a Rába között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!