Külföld

2011.08.30. 05:32

Megölték Kadhafi fiát

Egy Tripoli melletti összecsapásban megölték Moammer el-Kadhafi egyik fiát, Hamiszt - közölte hétfőn a líbiai felkelők egyik parancsnoka.

MTI

A hírt a líbiai felkelők kormánya megerősítette. Mohamed Allegi igazságügy-miniszter az AFP-vel azt közölte, hogy Hamisz Kadhafi a Tripolitól 80 kilométerre délre fekvő Tarhúnánál szombaton vesztette életét minden valószínűség szerint egy ütközetben. A 28 éves Hamisz, az ezredes legfiatalabb fia és az apjához hű hadsereg egyik elitalakulatának a parancsnoka volt.

Ahmed Bani, a felkelők katonai szóvivője az al-Arabíja televízióban számolt be Kadhafi fiának a haláláról, hozzáfűzve, hogy  megbízható infomációk szerint Hamisszal együtt életét vesztette Abdullah asz-Szenuszi egykori líbiai titkosszolgálati főnök is. 

Egy neve elhallgatásával nyilatkozó amerikai illetékes szerint Washington megbízható forrásból szintén a Kadhafi-fiú haláláról értesült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!