Külföld

2011.09.27. 19:19

Schöpflin: politikai tény a palesztin állam létrejötte

A palesztin állam létrejötte immáron politikai ténnyé vált - szögezte le az Európai Parlamentben kedden Schöpflin György fideszes EP-képviselő.

MTI

"Palesztina államiságának teljes elismerése valósággá vált, akár elismeri az ENSZ, akár nem. Ebben a tekintetben teljesen lényegtelen, hogy az Egyesült Államok már jó előre jelezte vétóját a palesztin kérelemmel szemben, mivel a palesztin államiság megalakulásának elve jelentős támogatást tudhat maga mögött az egész világról" - hangsúlyozta Schöpflin a magyar néppárti képviselőcsoport közleménye szerint az EP közel-keleti vitája során.

A néppárti politikus hozzátette, hogy a politikai realitás és a jogi státus gyakran ellentétes irányba mutatnak, de a jelenlegi folyamat legvalószínűbb kimenetele hosszú távon "a két állami megoldás". Sajnálatosnak nevezte ugyanakkor, hogy Izrael és támogatói teljességgel figyelmen kívül hagynak egy új politikai tényt: a palesztin állam létrejöttét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!