Külföld

2012.02.21. 09:10

A szexpartik miatt el is ítélhetik Dominique Strauss-Kahnt

Párizs - Kihallgatják és esetleg őrizetbe is veszik kedden Dominique Strauss-Kahnt, a Nemzetközi Valutalap (IMF) volt vezérigazgatóját egy észak-franciaországi prostitúciós hálózat ügyében indított nyomozás keretében.

MTI

Az úgynevezett Carlton-ügyben az észak-franciaországi Lille-ben hallgatják meg a volt politikus-közgazdászt azokkal a párizsi és washingtoni szexpartikkal kapcsolatosan, amelyeken részvételét már korábban nyilvánosan elismerte.

Az ügyben eddig nyolc személy ellen emeltek vádat, köztük Jean-Christophe Lagarde, Lille rendőrfőkapitánya ellen. A gyanú szerint helyi vállalkozók prostituáltakat közvetítettek Strauss-Kahnnak, aki a Lille-i főkapitány társaságában vett részt a luxusszállodákban rendezett eseteken.

Strauss-Kahnt azonban akár üzletszerű kéjelgés elősegítésében való bűnrészességgel is megvádolhatják, amennyiben a vizsgálóbírók úgy ítélik meg, hogy részt vett a prostituáltak közvetítésében. A hűtlen kezelés bűntettének gyanúja is felmerülhet, amennyiben bebizonyosodik, hogy a volt IMF-vezér tudott arról, hogy a szexpartikat és a nők utazásait az Eiffage és a BTP vállalatcsoportok számláiról finanszírozták.

A volt IMF-vezér maga kérte kihallgatását az ügyben, miután október közepe óta a sajtó rendszeresen szóba hozta nevét a prostitúciós hálózattal kapcsolatban. Októberben megjelent életrajzi kötetében Strauss-Kahn azt mondta: "elviselhetetlennek" tartja, hogy a nevét belekeverték a Carlton-ügybe. Azt viszont elismerte, hogy részt vett "szabados partikon".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!