Külföld

2012.04.10. 08:33

Az Oroszlánkirály ellopta Az operaház fantomjától a koronát

Az Oroszlánkirály ellopta Az operaház fantomjától a koronát: a Disney-rajzfilm alapján készült musical minden idők legjövedelmezőbb darabja lett a Broadway-n, ahol 853,8 millió dollárt keresett, letaszítva ezzel a trónról Andrew Lloyd Webber klasszikusát, a fantomot.

MTI/AP/Reuters

Az Oroszlánkirály a hét végén vette át a jegybevételi lista vezetését, amelyet Az operaház fantomja korábban 853,1 millió dollárral tudhatott magáénak. Simba, Pumba és Timon kalandjaira kétmillió dollár feletti összegben keltek el belépők a hét végén - derült ki az eladási összesítésekből.

"Természetesen megérintett minket ez a mérföldkő - fogalmazott közleményében Thomas Schumacher producer, a Disney színházi produkciókért felelős elnöke. - Az elismerés a közönségé, azé a több millió emberé, akiknek Az Oroszlánkirály jelentette az első Broadway-élményt. Az előadás legnagyobb öröksége épp az, hogy sokakat megismertetett a színház élő varázsával."

A musical - Elton John és Tim Rice dalaival, Julie Taymor rendezésében - 1997 novemberében mutatkozott be a Broadway-n, New Yorkban. Óriási siker lett, külföldön is szenzációvá vált. Bejárta a világot, a londoni West Enden, a színház másik Mekkájába 1999-ben érkezett meg.

Az Oroszlánkirály Broadway-sikere ellenére Az operaház fantomja még mindig a világ legjövedelmezőbb színházi előadása, amelyre világszerte 5,6 milliárd dollár értékben váltottak már jegyet. Az Oroszlánkirály e tekintetben a második 4,8 milliárd dollárral.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!