Külföld

2014.05.06. 18:37

Foci vb 2014: Modric, Mandzukic és társai Burgenlandban készülnek a világbajnokságra

A Bad Tatzmannsdorf-i (Tarcsafürdő) AVITA Resort hotelben készül egy hétig a brazíiliai, 2014-es foci vb-re a horvát labdarúgó-válogatott. Niko Kovac csapata május 23-tól 30-ig edzőtáborozik a fürdőhelyen.

A horvát nemzeti tizenegy immár negyedszer  készül a fürdő mellett található szállodában világeseményre. A hoteltől pár perces sétára található a Fussballarena elnevezésű sportkomplxum, amely kifejezetten azzal a céllal épült, hogy a felkészülő csapatok kiváló körülmények között tudjanak edzeni.

A májusi látogatást a közelmúltban sajtótájékozatón jelentették be, többek között Hans Niessl burgenlandi tartományi főnök és a horvát szövetségi kapitány jelenlétében. Nico Kovac  a 2008-as edzőtáborozáson még játékosként vett részt, most pedig ő vezeti országa válogatottját a  június 12-én kezdődő világbajnokságon is. Választása azért esett a helyre, mert tapasztalatai szerint a legjobb feltételeket kínálja a felkészüléshez.

A szálloda ügyvezető igazgatója, Peter Prisching elmondta, hogy megtiszteltetésnek veszik a horvát csapat edzőtáborát. Mindenben igyekeznek segíteni az együttest, többek között egy olyan szaunát is berendeznek, amely a Dél-amerikai körülményeket szimulálja, hogy a játékosok szokják az európaitól eltérő éghajlatot. A Kamerunnal, Mexikóval és a brazilokkal egy csoportban lévő horvát csapat a házigazda ellen játssza a világbajnokság nyitómeccsét június 12-én.

A hotelben több futballcsapat is edzőtáborozott az elmúlt években, sok más együttes mellett vendégül látták már az osztrák, a bahreini nemzeti tizenegyet, a Mainzot, a Laziót, a török Feherbahcét, Bursasport és Kasimpasát valamint osztrák gárdákat is.

A horvát válogatott sajtónyilvános programja: 
2014. május 23. 17:00
A válogatott fogadása a Hotel Avita-ban
május. 23. 19:00
Nyilvános edzés a Fussballarena-ban
május 28, 19:30 JosephHaydn tér
A válogatott búcsúztatása

A Bad Tatzmannsdorfi Fussballarena pályái:

60x90 méteres műfüves pálya - egész évben használható, hivatalos UEFA és FIFA-mérkőzésekre is használható, ízületkímélő borítással.

68x105 méteres füves pálya, hivatalos UEFA és FIFA-mérkőzésekre is használható, 1000 fő tribünnel.
Pressing Box - műfüves kispálya, palánkkal

Edzőpálya kapusoknak - 1500 négyzetméteres, a kapuvédők felkészítését szolgáló külön terület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!