Külföld

2008.10.17. 04:25

Vízummentesség az Egyesült Államokba

<b>USA</b> - <i>George Bush</i> amerikai elnök pénteken jelenti be a Fehér Ház rózsakertjében, hogy néhány ország, köztük Magyarország, csatlakozik a vízummentességi programhoz.

nincs nev

Bush az érintett országok nagykövetei jelenlétében fogja bejelenteni, hogy hat EU-állam, Magyarország, Csehország, Szlovákia, továbbá Észtország, Lettország és Litvánia, valamint Dél-Korea esetében eltörlik a vízumkényszert. 

A vízum nélküli utazás novemberben fog megvalósulni. Az Egyesült Államokba érkezőknek az interneten keresztül kell majd engedélyeztetni látogatásukat. 

A kongresszus több tagja ellenzi a vízummentességi programot, mert ez megkönnyíti a terroristák bejutását Amerikába. Ráadásul az előzetes utasregisztrációs rendszer még nem lesz működőképes, mire a hét ország megkapja a vízummentes státust. Bush azonban még mandátumának lejárta előtt be akarja jelenteni a vízummentesség kiterjesztését a hét országra - közölte a Hírszerző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!