Kultúra

2013.04.26. 15:09

A vasi fiatalok nagyon szeretnek olvasni

Szombathely - A Pannon Lapok Társasága idén ünnepli 20 éves jubileumát. Olyan fiatalokat kerestünk, akik egyidősek lapkiadónkkal, idén töltik be huszadik életévüket. Kiderült, szeretnek olvasni, a helyi, közéleti hírek éppúgy érdeklik őket, mint a nagyvilág eseményei.

Bajdó Bettina

Azért kerestünk meg 20 éves fiatalokat Vas megyéből, mert főként arra voltunk kíváncsiak, hogy hol és hogyan követik nyomon lakóhelyük, Magyarország és világ történéseit. Rákérdeztünk arra is, hogy mi az, ami igazán érdekli őket. Mi az, amit semmi estre sem hagynának ki a mindennapjaikból.

Pintér Evelin pár hete ünnepelte  huszadik szülinapját. A lány neve nem ismeretlen olvasóink előtt, hiszen a Vas Megye Szépe 2012 választás egyik indulója volt. A fiatal lány Július Szépeként szerepelt a mezőnyben.

- Jelenleg több helyen is dolgozom - mondja a  lány -, egy virágnagykerben számviteli ügyintéző vagyok, írok egy internetes portálnak, egy konditeremben edzőként is munkálkodom.  Életemben fontos szerepet játszik a média, nagyon szeretek híreket olvasni. Előfizetője is vagyok az újságnak, és nem telik el úgy nap, hogy ne lapoznám át. Kedvenc csapatom a Haladás, így természetesen mindig elolvasom a sporthíreket.

Evelint leginkább az érdekli, ami a környezetében történik: mindig elolvassa a felsőoktatással kapcsolatos híreket, és bújja a női magazinokat is.

Az Élelmiszeripari és Földmérési Szakképző Iskola  végzős osztályában szinte mindenki húszéves. Fotó:  Szendi Péter

Mecséri Zsolt Celldömölkön született  20 éve. Nagysimonyiban él,  Szombathelyen az Élelmiszeripari és Földmérési Szakképző Iskolában  fejezi be tanulmányait. Zsolt hozzáfűzi, szabadidejében szívesen olvas napi-, illetve hetilapokat is. Az interneten sporthíreket olvasgat, valamint a zenei újdonságokra keres rá. A televízióban is sport- és zenei műsorokat néz leginkább. Kedvenc futballcsapata a Chelsea, ha elmulasztja a meccset, akkor legalább a gólokat visszanézi a neten. Otthon a szülei előfizetői a Vas Népének, így reggel bevett szokás a kávé mellé az újság olvasása.

Horváth Vanessa 1993 szeptemberében született Szombathelyen, jelenleg is itt él. Benevezett a Vas Megye Szépe 2012 döntőjére, ahol Február Szépeként mérethette meg magát. Vanessa a Nyugat-magyarországi Egyetem Bölcsészettudományi Karán tanul.

- Iskolába járok, és mellette dolgozom is - árulja el Vanessa. - Híreket leginkább az interneten olvasok, ott is főként arra keresek rá, ami érdekel. Az újságokat nyomtatott formában már nem igen veszem a kezembe. A Vas Népe digitális kiadványának a regisztrált előfizetője vagyok, így mindennap megnézem,  mi történik a megyében.  A net a tanulásban is sokat segít. Legszívesebben celebhírekre keresek rá, a szórakoztató hírekre is rákattintok, és nagyon szeretek teszteket kitölteni.

Kányási Ferenc Körmenden született húsz éve, Nádasdon él. Több napilapot is olvas, egyik kedvence a Vas Népe.  A közéleti híreket, a helyi híreket és az időjárást mindig megnézi. Főként címszavakat olvas, és akkor mélyed bele az anyagba, ha megakad a szeme valamin. A sporthíreket  mindig átfutja. Az interneten is szívesen böngészik, itt a zenei csemegék és a tuningolási praktikák érdeklik. A televízióban is leginkább ilyen jellegű műsorokat keres, de szereti a természet- és a dokumentumfilmeket is.

Molnár Edit 1993-ban született Szombathelyen, jelenleg Söptén él. Csepregre járt általános iskolába, majd jelentkezett egy szombathelyi szakközépiskolába, ahol most  tanul.

- Szeretek napilapokat olvasni, előfizetői vagyunk a Vas Népének is - teszi hozzá Molnár Edit. - Az internetet is használom, hogy információkhoz jussak, érdekelnek a külföldi hírek is. Sportrajongó vagyok, ezért mindenre rákeresek ebben a témában, ami érdekel. Kedvenc csapatom a Miami Heat, ha nem tudom megnézni a meccseket, akkor rákeresek az interneten.

A 20 éves Máthé Martin Sárváron született, most  végzős a földmérési  szakképző iskolában.  Elmondta,  mindennap olvas, érdekli az, ami a környezetében történik. Inkább az interneten nézi a híreket, nyomtatott sajtót nem sűrűn vesz a kezébe. A sporthíreket mindig megnézi, és az is érdekli, hogy mi történik a nagyvilágban. A Manchester United a kedvenc focicsapata, a tévét is akkor kapcsolja be, ha közvetítik a meccset.  Olvasnak újságot, érdekli őket a sport, a divat és a celebek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!