Kultúra

2014.06.05. 05:45

Vetítés a WSSz-ben: Nemzeti film

Szombathely - Az Alföldi-korszak utolsó hónapjait rögzítő Nemzeti Dokumentumfilmet láthatja a közönség a WSSz Márkus Emília Termében június 7-én 17 órakor. Utána közönségtalálkozó.

Ölbei Lívia

A színház idei évadának utolsó Thea-tér-programjaként Salamon András filmjét láthatja a közönség, amely az Alföldi Róbert által igazgatott Nemzeti Színház utolsó hónapjait örökíti meg.

„Minket a kíváncsiságunk vezetett, amikor erre a filmre készültünk. Közelről akartuk látni egy különlegesen sikeres társulat munkáját. Elhatároztuk, hogy szembeszállunk a színházi műfaj múlandóságával és létrehozunk egy kordokumentumot, melyben megörökítjük az utolsó hónapok eseményeit, ezen belül Alföldi Róbert utolsó rendezését, a Mephisto-t, mely egyben a Nemzeti utolsó bemutatója volt (...)", szól Salamon András vallomása.

A szombat délutáni vetítés után a rendezővel Jordán Tamás igazgató – Alföldi Róbert elődje a Nemzeti társulatának élén – beszélget. Föltűnik a filmben is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!