Kultúra

2014.09.07. 08:15

Pogácsa minden mennyiségben

Harasztifalu elsősorban pogácsafesztiváljairól ismert, amelyet minden szeptember első hétvégéjén rendeznek meg.

Peltzer Géza

Ilyenkor megtelik a kis falu, a kocsma udvarán százak gyűlnek össze, hogy kóstolják a versenybe benevezett süteményeket, hallgassák a zenét, jól érezzék magukat. Így volt ez most szombaton is, amikor már a tizenharmadik pogácsafesztivált rendezték meg. Volt már év, amikor több mint 120-an hozták el pogácsájukat, de általában 50-60 nevező szokott lenni. Így volt ez idén is, a pogácsák a legkülönbözőbb ízesítésűek voltak (káposzta, dió, mák), a verseny első három helyezettje Plack Józsefné (Harasztifalu), Schultz Béláné (Egyházasrádóc) és Zalai Sándorné (Harasztifalu) lett.

A Haraszti Hetvenkedéseknek is nevezett rendezvényt színes sport- és szórakoztató műsor kísérte: kora délutántól kispályás fociderbik zajlottak, 16 órától a gyermekek kaptak zenés műsort. A felsőberkifalui Horváth János „Csinaj" lovas hintón fuvarozta a nagyérdeműt, közben megnyílt Hegyi Hajnalka festménytárlata a kultúrházban. Czvitkovics Tamás és Márk – kabaréval rukkoltak elő, majd a Revans Rock Band lépett színpadra. A Harasztiba immár hazajáró Horváth Meggie táncdalokat énekelt, majd a Két „Zsivány" műsora következett. Az estét a Chubby Band muzsikája zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!