Kultúra

2014.12.17. 13:59

A hülyéje a humorfesztiválon

Szombathely, Budapest – A szombathelyi Weöres Sándor Színház Feydeau-bemutatója is meghívást kapott a budapesti Thália Színház harmadik humorfesztiváljára, amelyet február 11-e és 15-e között rendeznek meg a fővárosi Nagymező utcában – ez a pesti Broadway.

Ölbei Lívia

A Thália-honlapján böngészve kiderül, hogy a harmadik humorfesztivál erős mezőnyében több dumaszínházi produkció jelzi a stand up-félék virágzását, Dr. Mogács „országos népbutító kampányától" Laár András Besenyő-show-jáig. Meghívást kapott a fesztiválra a miskolci Tóték-előadás, benne az Őrnagyot Görög László játssza, rendezője Béres Attila – különben a WSSz főrendezője, aki jelenleg is Szombathelyen dolgozik: ezekben a hetekben kerül színre a Vitéz Mihály az Akacs 7. nagyszínpadán.

Fotó: Unger Tamás

A humorfesztivál közönsége is megcsodálhatja Ötvös András briliáns játékát A csemegepultos naplójában (az Orlai-produkció a tavaszi szezonban Szombathelyen is tiszteletét teszi). És a 11 fesztivál előadás között ott van (még szép!) a WSSz-ben frissen bemutatott Feydeau-bohózat, A hülyéje, Hamvai-fordításban, Réthly Attila-rendezésben. Csupa báj, csupa elegancia, csupa félreértés, csupa csábítás. A happy end azt duruzsolja fülünkbe, hogy éljen a kényelmes házasság! De az udvarlók azért ne kíméljenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!