Kultúra

2015.08.16. 11:45

Pezsgő itt a nyár - élményben gazdag szünidő

Nick - A kulturális programokra az idén az állam jóvoltából több jut Nicken. Ezt jó részt a gyerekek élménydús nyarára fordítja az önkormányzat.

Némethy Mária

- Tavaly ötszázezer forintot, az idén 1,2 milliót kaptunk kulturális programokra az államtól. Igyekezünk jól felhasználni a pénzt, jövőre el kell számolnunk vele - hallom Csorba József polgármestertől, aki kiemeli: eddig nem voltak gyerekprogramjaik, most viszont az ünnepekre műsorral készülnek fel, s a nyári szünidőt ha nem is napközis formában , de tartalmasan töltik két nicki kulturális szakember segítségével. Az önkormányzat egy művelődésszervezőt foglalkoztat négy órában, akinek nyolc órában kulturális közfoglalkoztatott segít. Az önkormányzat is vásárolt játékokat, de kaptak adományból is A csocsó, a pingpong, a trambulin, a közös főzések nagyon népszerűek, este úgy kell hazaküldeni a gyerekeket.

A fotó egy kiránduláson készült, a gyerekek láthatóan jól érzik magukat.  Fekszik Németh Olivér, mögötte Bognár Bence, Bognár Gábor, Dezső Martin, Zsugonics Fanni, Szalai Zsófia és Merész Dávid. Fotó: Hegyi Rita

- A nicki felnőttek véleményét is kikértük, ők mit szeretnének - folytatja Csorba József. - Igényeik alapján indul tánctanfolyam szeptemberben, már háromszor volt baba mama klub, és a számítógépes tanfolyamnak vannak nyugdíjas résztvevői is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!