Kultúra

2015.12.04. 19:19

Presser, piciben: Tóth Fedóra szombathelyi meglepetése

Szombathely – Tóth Fedóra textilszobrász jól meglepte Presser Gábort legutóbbi szombathelyi koncertje előtt. A fiatal és sikeres textilszobrász bemutatta Presser Gábort, vagyis Presser Picit – a pici Presser Gábornak.

Ölbei Lívia

Presser Gábor örömmel fogadta a meglepetést, Fedórát pedig szintén textilszobrász édesanyja, Pungor R. Dóra is elkísérte a sportházba. Fotó: Unger Tamás

Az a helyzet, hogy eredetileg Rúzsa Magdival szervezte a nagy találkozást, de az országos versenyen első díjat nyert Rúzsa Magdi-portré a koncert napjára nem érkezett vissza a Kiscelli Múzeumból Szombathelyre. Így aztán a fordult a kocka: Fedóra a két művész közös szombathelyi fellépése előtti hetekben lázas izgalommal vetette bele magát az újabb munkába: a pici Presser-textilszobornak is tökéletesnek kellett lennie. És hogy az lett, mutatja az életnagyságú Presser Gábor öröme. A meglepetés sikerült, ahogy aztán a  koncert is. A Presser-szobor talapzatán pedig most már ott van a modell Presser Gábor aláírása is, amit nyugodtan tekinthetünk ellenjegyzésnek is. Ez is olyan, mint egy díj, nem?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!