Kultúra

2016.03.19. 17:53

Szárnykürtök - nagy értékű ajándékot kaptak a kőszegi fúvósok

Kőszeg - Csodálatos hangszerekkel gazdagodott a születésnapjára készülő Kőszeg Város Koncert Fúvószenekara: mintegy félmillió forint értékben kaptak bársonyos hangú szárnykürtöket.

Simán Klára

- Még 90 nap van a nagyszabású születésnapi fesztiválunkig, addig még két pályázat elbíráslására várunk, ha ezekre pozitív választ kapunk, biztosítottnak látjuk az anyagi hátteret az ünnepi nagy rendezvényhez - közölte mindenekelőtt Bakos György zenekari elnök. Különleges adományról is  beszámolt: egyik trombitásuk - akinek édesapja is trombitásként ismert a zenekarban - egy német gyárból szerzett négy hangszert: szárnykürtöt. Drescher Gábor mintegy félmillió forintos adománya pont jókor érkezett, hiszen az idei koncertek között lesznek olyan darabok is, amelyeket Szilágyi Miklós karnagy hangszerel, illetve készít saját műveket - ezekhez immár az élesebb hangú trombita helyett a bársonyosabb hangú szárnykürtöket használhatják majd.

Pénteken este elkezdődött a "bejáratásuk" is, ezt szaknyelven úgy hívják: a befújásuk elindult. Két-három héten belül tökéletesen használhatóak lesznek a hangszerek. A 150 éves jubileumi koncertet ezzel is szebbé teszi a profi fúvós közösség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!