Kultúra

2010.12.08. 11:49

Capella Savaria: barokk imázs a várakozáshoz

A Capella Savaria hagyományos adventi koncertje december 12-én (vasárnap) 19.30-kor kezdődik a Bartók Teremben.

Ölbei Lívia

Barokk műsort hallhat a közönség. A zenekar december 11-én az adventi hangverseny műsorát Acsádon, a Vas Megyei Időskorúak Szociális Intézetében is eljátssza - természetesen minden anyagi ellenszolgáltatás nélkül. A vasárnap esti szombathelyi koncert létrejöttét  minimális (40 ezer forintos) pályázati támogatás segíti.   Vagyis az adventi koncert a Bartók Teremben valóban nem anyagi érdekből születik meg  hanem az ünnepi hangulatért és a hagyományok fenntartásáért. 

Egyébként meghívásokban, programokban  gazdag, sikeres évet zár a nemzetközi hírű és elismertségű, Kalló Zsolt művészeti vezetésével működő  Capella Savaria. Emlékeztetőül néhány esemény, a teljesség igénye nélkül. Beethoven Coriolan-nyitányának,  hegedűversenyének és két románcának első hazai, szombathelyi korhű bemutatójából CD is készült; nemzetközi pályázati támogatással. 

A Beethoven-hangverseny és a nyári Soproni Régi Zene Napokon  bemutatott koncert egyaránt kiemelkedően pozitív kritikai visszhangot hozott. A soproni és az utána következő fertődi koncertről felvételt készített az MR3 Bartók Rádió. Októberben a budapesti Művészetek Palotájában koncertezett a Capella Savaria, két hete pedig  Baroque Image címmel megjelent az együttes első DVD-je.  A jövő évi CD-megjelenést szintén nemzetközi pályázat teszi lehetővé.

December 12-én a Bartók Teremben játszik a Capella Savaria: az együttes tagjainak fontos, hogy a szülőváros közönsége előtt is fellépjenek.  Az adventi koncert 19.30-kor kezdődik: a barokk zene ünnepi hangulatot varázsol.

Sikeres évet zár a kamaraegyüttes: adventi koncert vasárnap este a Bartók Teremben 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!