Kultúra

2016.12.09. 14:43

Nikinek könyve lett - Az Öröm ABC bevételét a szerzőnek szánjuk

A csütörtök este a szombathelyi Őrvidék Házban újra értelmet adott annak a kifejezésnek, hogy „még a csilláron is lógtak”.

Lapunk támogatásával jelent meg állandó publicistánk, Horváth Nikoletta új könyve, amelynek bevételét a szerzőnek adjuk.

A teremből kiszorult tömeg a folyosót is megtöltötte az épületben: mind azért jöttek, hogy részt vegyenek Horváth Nikoletta, a sokak által Vakvagányként ismert blogger, publicista első válogatáskötetének bemutatóján.

Nikoletta neve nem lehet ismeretlen olvasóink előtt, hiszen, hétről hétre találkozhatnak írásaival a Vas Népében, többnyire utolsó oldalunkon. A fiatal lány nagyon ritka betegségtől szenved, amely miatt 13 éves korában elvesztette látását, és azóta is naponta dialízisre jár.

A szenvedés azonban - kívülről nézve - csak egy szófordulat az ő esetében, hiszen sportol, blogot és publicisztikát ír, iskolákat, óvodákat látogat, és szavaival éppen azokat bátorítja, akikről egyébként úgy gondolnánk, hogy a segítségükre szorul. Ezért is szavazták meg 2014 és 2015 fordulóján az Év Emberének egy országos vokson.

Most a Farkas Csaba vezette Szülőföld Könyvkiadó gondozásában jelent meg kötet a Vakvagány blogon és a Vas Népében megjelent írásokból, amelyeket Laki-Zágon Noémi hangulatos illusztrációi díszítenek. A kiadóhoz tartozó egyesület amúgy is támogatja a vakok ügyét: ők működtetik Vas megye egyetlen csörgőlabda csapatát, és életre hívói az Együtt élünk! rendezvényeknek is.

A könyvbemutatón beszédet mondott Sági József, a Horváth Boldizsár Szakgimnázium igazgatója, Fekete Árpád, a Vas Megyei Szakosított Szociális Intézet igazgatója, Zsámboki Árpád, a Lions’ Club Vas Megye elnöke, Mehlhoffer Tamás, a Vas Népe digitális főszerkesztője, valamint Perlaki Nóra, a Credo Rádió munkatársa is.

Horváth Nikoletta - akit elmaradhatatlan Lili kutyája is elkísért - a bemutató köszönetet mondott édesanyjának és mindenkinek, akik az évek során támogatták, a pályáján előmozdították őt. - Végül is mindannyian ugyanazokkal a problémákkal küszködünk, és én ezekben próbálok segíteni - tette hozzá.

Az Öröm ABC péntek délután óta kapható lapunk ügyfélszolgálatain is: támogatásunk lényege, hogy az itt befolyó bevételt teljes egészében Nikoletta kapja meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!