Kultúra

2010.06.21. 16:05

Szent Iván-éj: eső, tánc, aero show és tűzijáték egy kis szerelembombával

A 2010-es Szent Iván-éji programokat ugyanúgy kezdődtek, ahogy tavaly: szemerkélő eső és hideg szél fogadta az érdeklődőket. Estére némileg kitisztult az ég, amit jól összefirkált Veres Zoltán füstcsíkjaival, teliszórt a Back II Black konfettivel, majd színesre festett éjfélkor a tűzijáték.

Garai Antal 'Atom'

Szombaton egész nap lógott az eső lába, de szerencsére azt senki sem érte el igazán, így némileg kegyesek maradtak a Szent Iván-éjezőkkel az égiek. Koradélután még alig-alig láttunk embereket, a vursli xxl-es hintája is csak néha-néha pörgött, később viszont már többen kilátogattak a Csónakázó-tó környékére, jól beöltözve, esernyőkkel felszerelkezve - hiába, kemény telünk van idén nyáron.

A Mira Oriental Art hastánc-csoport bemutatóján a délutáni zord időjárás ellenére is lenge öltözetben tekeregtek a csípők s azt követve a férfi fejek is. A hastáncosok után a Pannon Cigányzenekar kamarakoncertjét hallgathatta meg a közönség, ezt követően pedig az Energy-Dabaston tánc-csoportjai pörgették fel a hangulatot műsorukkal, amely "i"-re a Galaxy Rock and Roll Klub dinamikus műsora tette fel a pontot. A hip-hop táncosok és a levegőben szaltózó lányok után némi szünetet követően a Savaria Szimfonikus Zenekar tagjai léptek - avagy ültek - színpadra, s adták elő a Strauss-est műveit.

Napközben a Csónakázó-tó szigetén vetélkedhettek a gyerkőcök, a vursli, avagy a városi búcsú pedig egész nap várta a vendégeket. A Tüzes Aero Show-ra rengetegen "kijöttek", a Csónakázó-tó környékén alig maradt talpalatnyi hely Veres Zoltán észveszejtő műsorának megnézésére, 19 óra után pár perccel a tekintetek az égre meredtek, s világbajnok műrepülő-pilótánk orsói és dugóhúzói sokasága közben már-már csomót is kötött a maga mögött hagyott füstcsíkokra. A látványos bemutató után a Skarbonari, olasz ska zenekar helyett a Swing Manouche Project gitározott a nagyszínpadon, amely zene kellemes hangulattal árasztotta el az emlékmű alatti dombot, viszont a fel-feltűnő ska-rajongók némileg meglepettek voltak.

Nézze meg Veres Zoltán bemutatójának részletét videón - videó: Atom

Este pedig felrobbant az emlékmű alatt a szerelembomba, előkerült a szoknya és a nadrág is, no meg az összes Back II Black sláger. A "funky magyar helytartói" - imigyen szerepelnek sokhelyütt - a tűzijátékig szórakoztatták az egybegyűlteket, ami után - valószínűleg inkább a hidegre, mintsem a fáradtságra való tekintettel - elindult haza a tömeg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!