Növekedés

2020.05.16. 07:00

A koronavírus-járvány ellenére több autót adtak el idén

Az AutoWallis 20 százalékkal növelte az új gépjármű-értékesítését az első negyedévben az elmúlt év azonos időszakához képest – közölte a társaság.

Vas Népe

Illusztráció - Bőséges kínálatból válogathatnak az érdeklődők

Fotó: shutterstock

A tájékoztatás szerint a növekedésben a csoport nemzetközi disztribúciós üzletága járt élen, mely az előző évivel összehasonlítva 22,5 százalékkal több, összesen 696 új járművet értékesített. A növekvő trend a belföldi disztribúciós üzletág új gépjármű-értékesítése esetében is folytatódott, 744 új autót adtak el, ami 20,6 százalékos bővülésnek felel meg.

Húsz százalékkal nőtt az új gépjármű-értékesítés
Fotó: shutterstock

A belföldi autóipari szolgáltatói üzletágban a szervizórák száma 2,5 százalékkal 11 655-re, a gépjárműkölcsönzés kapcsán kalkulált flottaméret 21,1 százalékkal, 539-re bővült, a gépjárműkölcsönzések száma 24,1 százalékkal csökkent, elsősorban a turizmus és üzleti célú utazás már februárban elindult hirtelen, jelentős, és remélhetőleg átmeneti visszaesése miatt.

Ormosy Gábor, a társaság vezérigazgatója elmondta, hogy a koronavírus-járvány gazdasági hatásai részben már érezhetőek voltak az első negyedévben, a társaság számol az új gépjárművásárlások részbeni halasztásával, amit a Kínában március végén újranyitott autószalonok körében végzett felmérés alátámaszt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!