Lóerő

2014.06.23. 15:45

Autócsodák a Ringen

Ostffyasszonyfa - A hétvégén a Hankook Duna-Autó autós gyorsasági országos bajnokság 5 6. fordulójának adott otthont a Pannónia-Ring.

Tóth Gábor

Szombaton az időmérőkkel kezdődött a program, majd a különböző kategóriák résztvevői nekifutottak az első versenynek. Vasárnap újabb időmérők, újabb futamok vártak a nemzetközi mezőnyre.

RCM Kupa, 1. verseny: Az első helyről induló Hatvani Bálint sima győzelmet aratott. Másodikként Tim Gábor, harmadikként Nagy Dániel zárt. RCM Kupa, 2. verseny: Hatvani Bálint behúzta a második futamot is. Tim Gábor pedig ismét Nagy Dániel előtt végzett.

Ob I. kategória (túra), 1. verseny: Két nagytúrás autó állt rajthoz az ob I. kategóriájában, így nem meglepő, hogy ez a két autó haladt át elsőként a célvonalon, Erdélyi Zoltán, Bódis Kálmán sorrendben. Vizin Tamás az abszolút harmadik helyen végzett, amivel megnyerte a Lotus Cup Eastern Europe értékelést, a mögötte célba érő Lévai Zoltán a Suzuki Ignissel pedig a 1600 köbcenti alatti géposztályban bizonyult a legjobbnak. A kétliteres mezőnyben ifj. Ficza Ferenc a Honda Integrát vezette győzelemre.

A Dallara F3-as autóval induló Pödör Balázs jó hétvégét zárt, egy bronzot, egy aranyat gyűjtött be (Fotó: Kis Norbert)

OB I. kategória (túra), 2. verseny: A két nagytúrás kocsi (Bódis a Porschéval és Erdélyi a BMW-vel) végzett a mezőny élén, ahogyan arra számítani lehetett. A 2000 köbcentis kategóriában Ficza Ferenc ezúttal is győzelemre vezette a Hondát, mint ahogy Vizin Tamás is így tett a Lotus Cup Eastern Europe sorozatban. Az 1,6-os géposztályban Tóth Anita nagy csatában legyőzte Lévai Zoltánt.

Ob II. kategória (formula), 1. verseny: A Tatus-Hondával versenyző Fekete Krisztián győzelmével ért véget a formula kategória hétvégi első versenye. Kőszegi Tamás végzett a második helyen, a dobogó harmadik foka Fekete Dominiké lett. A Formula Renault értékelésben Rónai Tamás zárt az élen, ami abszolútban negyedik helyet eredményezett számára. 

OB II. kategória (formula), 2. verseny: Kőszegi Tamás sikerével ért véget a formula kategória hétvégi második megmérettetése. A győztes mögött Fekete Dominik ért célba a Tatus-Honda volánja mögött, a dobogó harmadik foka pedig Pödör Balázsé lett. A Formula-Renault kategóriát Rónai Tamás nyerte Oliver Ofner és Papp Arnold előtt. OB II. kategória (formula), 3. verseny: A Dallara F3-as versenyautójával induló Pödör Balázs nyerte a formula kategória harmadik versenyét, így Fekete Krisztián és Kőszegi Tamás után a harmadik versenyt is másik pilóta nyerte. A dobogóra ezúttal Fekete Krisztián és Rónai Tamás állhatott fel utóbbi a Formula-Renault értékelését is megnyerte.

Endurance: Nem történt nagy szenzáció az ob hosszútávú versenyén, a Silver Stinggel versenyző Bódis Kálmán- Rácz István kettőst intette le az első helyen a kockás zászló. A második pozíció az MGS Racing Seat Leonjáé lett amelyet ezúttal Herter Gusztáv és Nagy Dániel vezetett , a harmadik pedig a Valásek Milan Honrák Miroslav cseh-szlovák duóé, akik egy Renault Clio RSR-t terelgettek.

Ob II.: A másodosztály versenyét Szepesi Péter biztosan nyerte Hámor Iván és Gajdácsi-Z Ákos előtt.

Swift Cup Europe, 1. verseny: Balogh Bence senkitől sem zavartatva győzött. Benyó Máté és Bernula István nagyot csatázott a 2. helyért, végül előbbi pilóta végzett előrébb. Swift Cup Europe, 2. verseny: A rajt után Csík János megőrizte vezető pozícióját, mögötte Keszthelyi Vivien, Balogh Bence ért be a célba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!