a járvány miatt

2020.03.26. 07:00

Ideiglenesen leállnak a gumigyárak

A Hankook és a Continental is leáll a gyártással hétfőtől. A döntés a két gyárban összesen több mint 12 ezer embert érint.

Vas Népe

A személyautókra kerülő gumiabroncsoknál háromszázalékos volt a visszaesés Illusztráció: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Hankook Tire Magyarország Kft. bejelentette, hogy hétfőtől felfüggeszti a termelést rácalmási gyárában. A március 30. és április 7. közötti leállást az európai és magyarországi koronavírus-helyzet, valamint az európai autógyárak többségének bezárása indokolja.

A kormányzati intézkedések és szabályozások figyelembevételével a vállalat már számos óvintézkedést hozott annak érdekében, hogy védőeszközök biztosításával és folyamatos fertőtlenítéssel megakadályozza a vírus terjedését alkalmazottai körében. A cég folyamatosan figyeli a nemzetközi és a hazai helyzetet és a fejlemények függvényében további intézkedéseket hozhat alkalmazottai védelme érdekében.

A személyautókra kerülő gumiabroncsoknál háromszázalékos volt a visszaesés Illusztráció: Shutterstock

A Hankook a Dunaújváros melletti Rácalmáson építette fel európai gyárát, több ütemben összesen 885 millió euróból. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését, jelenlegi éves gyártókapacitása 19 millió gumiabroncs. A cég jelenleg már több mint 3300 alkalmazottat foglalkoztat Magyarországon.

Szünetelteti a termelést makói és váci gyárában a Continental is. A közlemény szerint a vállalat folyamatosan figyelemmel kíséri a koronavírus terjedését, és meghozza a szükséges intézkedéseket a munkavállalói egészségének védelme és a fenntartható üzleti tevékenysége érdekében. A Magyarországon 8000 munkavállalót foglalkoztató Continental magyarországi leányvállalata a csoport legnagyobb és legmeghatározóbb tagjának számít. Az átmeneti leállás idejére a munkavállalók részére különböző távolléti lehetőségeket biztosítanak. Azok számára, akik munkaköre ezt megengedi, már korábban lehetővé tették az otthoni munkavégzést.

A munkavállalók felhasználhatják egyéni időbankban felhalmozott óráikat, vagy szabadságot vehetnek igénybe. A mindenkori szabályozásnak megfelelően a cég próbál a munkavállalóknak további lehetőségeket is kínálni. A Continental tíz magyarországi egységénél már korábban egységes intézkedéseket hajtott végre, például szigorú utazási és találkozókorlátozást vezettek be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!