Bulvár-celeb

2024.02.13. 06:30

Először lép a nyilvánosság elé a Madeleine McCann megölésével gyanúsított férfi

A mai napig nyomoz a rendőrség a hároméves Madeleine McCann eltűnésének ügyében, akit feltehetőleg 2007-ben, egy családi vakáció során raboltak el a hotelszobájukból.

MW

Madeleine McCann ma már több mint 20 éves lenne

Fotó: AFP

Az illetékes hatóságok tavaly májusban újra átfésülték a portugáliai Barragem do Arade víztározó környékét, az ott talált tárgyakon DNS-vizsgálatot indítványoztak.

Madeleine McCann 2007-es portugáliai eltűnésének fő gyanúsítottja öt vádponttal néz szembe a pénteken kezdődő tárgyalásán. Christian Brueckner jelenleg is börtönbüntetését tölti nemi erőszak miatt. A 47 éves elítélt pénteken áll bíróság elé, több, Portugáliában elkövetett bűncselekmény miatt – írja cikkében az Origo.

Ez lesz Brueckner első nyilvános megjelenése a bíróságon, amióta Madeleine 2007-es eltűnésének első számú gyanúsítottjává nyilvánították.

A hatóságok számos fokozott biztonsági intézkedést vezettek be a júniusig tartó tárgyalássorozathoz kapcsolódóan. A meghallgatásra beengedik a fotósokat és a tévéstábokat – így a nyilvánosság először láthatja Bruecknert. A bíróságra kirendelték a német különleges bevetési kommandó (SEK) egységének tisztjeit is. A rendőrség őrzi majd a tárgyalás tanúit is, akik repülővel érkeznek a meghallgatásra.

A Madeleine McCann-kapcsolódás miatt a tárgyalásnak valószínűleg nagyobb jelentősége van az Egyesült Királyságban és Portugáliában, mint Németországban. A braunschweigi főügyész öt bűncselekménnyel vádolja Brücknert, amelyeket a vád szerint 2000 és 2017 között Portugáliában követett el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!