La Liga

2017.12.14. 22:45

Nincs papírja, nem ülhet a Las Palmas padjára

A szükséges edzői képesítés, illetve élvonalbeli tapasztalat hiányában nem tudja foglalkoztatni Jorge Almirónt a spanyol labdarúgó-bajnokságban sereghajtó Las Palmas.

A 46 éves Almirón hiába nyert a Lanússal argentin bajnokságot és játszott döntőt a Libertadores Kupában, a spanyol szövetség (RFEF) edzőbizottsága nem adott engedélyt arra, hogy a Las Palmas kinevezze vezetőedzőnek.

A testület csütörtökön arról tájékoztatta a Las Palmast, hogy Almirón azért nem felel meg a szakmai kritériumoknak, mert nincs meg a munkakör betöltéséhez szükséges UEFA pro-licences végzettsége, ennek hiányában pedig csak úgy alkalmazhatnák, ha lenne ötéves élvonalbeli tapasztalata. A kiszemelt tréner ugyanakkor csak 2013-óta dolgozik első osztályú együttesnél: előbb Mexikóban, majd Argentínában kapott megbízatást.

A Las Palmas a szezont Manolo Márquez irányításával kezdte meg, akit szeptember végén Pako Ayestarán váltott a kispadon. Az együttest viszont továbbra is biztos kiesők között tartják számon: a húszcsapatos La Ligában húsz fordulót követően tíz ponttal az utolsó helyen áll.

Borítókép: AFP PHOTO / Juan Mabromata

Ezek is érdekelhetik