tükörsima jég

2018.01.12. 22:35

Jól szerepeltek a magyarok a jeges sárkányhajó-világbajnokságon

A megmérettetést Kínában, a belső-mongóliai Tolunban (más néven: Dolonnór) rendezték, idén első alkalommal.

A Hszinhua kínai állami hírügynökség jelentése szerint a magyarok egy arany- és négy ezüstérmet szereztek a pénteken befejeződött háromnapos versenyen, amelyen 4, 5 és 12 fős csapatok mérték össze tudásukat 100 és 200 méteres távon.

A jelentés szerint a 12 fős magyar sárkányhajós csapat 26,34 másodperc alatt tette meg a 100 méteres távot, és ezzel első helyen végzett saját kategóriájában. Magyar ezüstérem született az ötfős csapat 100 méteres futamában, és mindhárom csapatméret 200 méteres futamában.

A Magyar Sárkányhajó Szövetség honlapja szerint az ilyen versenyt tükörsima jégen rendezik, amelyen speciális eszközökkel, úgynevezett sárkánypatákkal kell hajtani a korcsolyaélekkel felszerelt sárkányhajókat.

A Hszinhua szerint a belső-mongóliai világbajnokságon 23 országból háromszázan vettek részt. A sárkányhajó-verseny jeges változatának célja a télisportok és a helyi turizmus fellendítése.

A résztvevőknek mínusz 25 fokos hideggel kellett megküzdeniük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában