Bajnokok ligája

2018.08.30. 22:02

Modric a legjobb, Real-Roma a csoportkörben

A horvát Luka Modric nyerte az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) Év játékosa-díját.

Real Madrid Croatia's midfielder Luka Modric (C) receives the UEFA Men’s Player of the Year award from UEFA president Aleksander Ceferin (R) during the draw for UEFA Champions League football tournament at The Grimaldi Forum in Monaco on August 30, 2018. / AFP PHOTO / Valery HACHE

Fotó: AFP

Az elismerést csütörtökön a Bajnokok Ligája csoportkörének monacói sorsolását követően adták át a Real Madrid középpályásának, aki csapatával az előző idényben megnyerte a legrangosabb európai kupasorozatot.

A horvát válogatottal a nyári oroszországi világbajnokságon ezüstérmes Modric a szavazásban volt madridi klubtársát, a portugál Cristiano Ronaldót, valamint a BL-döntős Liverpool egyiptomi támadóját, Mohamed Szalah-t előzte meg.

A nőknél a VfL Wolfsburg dán játékosa, Pernille Harder diadalmaskodott, a norvég Ada Hegerberg (Olympique Lyon), valamint a francia Amandine Henry (Portland Thorns/Olympique Lyon) előtt.

A végeredmény a BL előző csoportkörében szereplő 32 klub vezetőedzőjének, valamint 55 újságírónak a szavazatai alapján állt össze.

Ezúttal is külön díjazták az előző BL-szezon legjobb kapusát, védőjét, középpályását és támadóját is Keylor Navas, Sergio Ramos, Modric és Ronaldo személyében, akik mindannyian a Real Madrid játékosai voltak a 2017/18-as idényben. A Juventushoz szerződött Ronaldo kivételével a többiek változatlanul a madridiakat erősítik.

David Beckham 115-szörös angol válogatott középpályás életműdíjat vehetett át az UEFA elnökétől, Aleksander Ceferintől.

A címvédő Real Madrid az AS Romával is megmérkőzik a csoportkörben

A főtábla csütörtöki, monacói sorsolásán az előző három kiírásban győztes spanyol klub mellé még az orosz CSZKA Moszkva és a cseh Viktoria Plzen került a G csoportba.

A mezőnyben egy csapat keretében van magyar labdarúgó, Szalai Ádám, a Hoffenheim válogatott támadója. A német együttes a csoportkörben a Manchester Cityvel, a Sahtar Donyeckkel és az Olympique Lyonnal találkozik.

A 2018-2019-es labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének csapatbeosztása a kijelzõn az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA monacói sorsolásán 2018. augusztus 30-án.
Fotó: Guillaume Horcajuelo / MTI / EPA

A csoportkör első fordulóját szeptember 18-án és 19-én rendezik, míg az utolsó körre december 11-12-én kerül sor. A tavaszi folytatásban ezúttal is a csoportok első és második helyezettjei vehetnek részt – a harmadikok az Európa-ligába sorolnak át -, a versenyben maradt 16 klub február közepén a nyolcaddöntőben kezdi meg szereplését az egyenes kieséses szakaszban. A BL döntőjét június elsején Madridban játsszák.

A BL-csoportok beosztása:

A csoport:

Atlético Madrid (spanyol), Borussia Dortmund (német), AS Monaco FC (francia), Club Brugge (belga)

B csoport:

FC Barcelona (spanyol), Tottenham Hotspur (angol), PSV Eindhoven (holland), Internazionale (olasz)

C csoport:

Paris Saint-Germain (francia), Napoli (olasz), Liverpool FC (angol), Crvena zvezda (szerb)

D csoport:

Lokomotiv Moszkva (orosz), FC Porto (portugál), Schalke 04 (német), Galatasaray (török)

E csoport:

Bayern München (német), Benfica (portugál), Ajax (holland), AEK Athén (görög)

F csoport:

Manchester City (angol), Sahtar Donyeck (ukrán), Olympique Lyon (francia), Hoffenheim (német)

G csoport:

Real Madrid (spanyol), AS Roma (olasz), CSZKA Moszkva (orosz), Viktoria Plzen (cseh)

H csoport:

Juventus FC (olasz), Manchester United (angol), Valencia CF (spanyol), Young Boys (svájci)

Borítókép: Luka Modric a monacói rendezvényen

AFP PHOTO / Valery Hache

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában