neymar-ügy

2020.07.08. 13:15

Elbukta a Barca elleni pert a Santos

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) elutasította a brazil futballklub keresetét.

This handout photograph taken and released by the UEFA on March 11, 2020, shows Paris Saint-Germain's Brazilian forward Neymar during warm up prior to the UEFA Champions League round-of-16 second leg football match between Paris Saint-Germain (PSG) and Borussia Dortmund at the Parc des Princes stadium in Paris. - The match is held behind closed doors due to the spread of COVID-19, the new coronavirus. (Photo by - / GETTY/UEFA / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / GETTY / UEFA" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS

Forrás: AFP / GETTY / UEFA

Fotó: AFP

A dél-amerikaiak azt kifogásolták – és szerettek volna ily módon a katalán klubtól plusz pénzhez jutni -, hogy

2013-ban, amikor a Barca 61,295 millió euróért (21,1 milliárd forint) megvásárolta tőlük Neymart, bónuszt csak a válogatott csatár ügyeit intéző apjának fizetett az előzetes megállapodás megkötésekor, a brazil klubnak azonban nem.

Az AS spanyol sportlap ismertetője szerint a CAS keddi határozatában úgy ítélte meg, hogy a Barcelona nem sértette meg a szerződtetési szabályokat, és elutasította a Santos keresetét. Ennél fogva

a brazil klubnak kell viselnie a per 20 ezer svájci frankra (mintegy 6,7 millió forint) rúgó költségeit.

A 28 esztendős Neymar 2013 és 2017 között játszott a Barcában, mielőtt átigazolt volna – máig világrekordot jelentő 222 millió euróért – a Paris Saint-Germainhez.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában