Labdarúgás

2024.02.01. 09:21

Szoboszlai élete első fejesgólja után megtréfálta a visszatérő csapattársát

A magyar válogatott csapatkapitánya az ötödik gólját lőtte tétmeccsen a Liverpoolban, és az sem zavarta, hogy Klopp megfeledkezett róla.

MW

Szoboszlai Dominik, a Liverpool játékosa (j) és Jürgen Klopp vezetőedző az angol labdarúgó-bajnokság Liverpool FC–Chelsea mérkőzésén Liverpoolban 2024. január 31-én

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Adam Vaughan

Az angol bajnokság élén Liverpool 4–1-es győzelmet aratott a vendég Chelsea felett az angol labdarúgó-bajnokság szerdai rangadóján. A londoniak ellen Szoboszlai Dominik is betalált.

A lefújás után a magyar válogatott csapatkapitánya meglepő nyilatkozatot tett a találatáról, és egy vicces tanácsot adott csapattársának és barátjának, a csereként beálló Trent Alexander-Arnoldnak.

A gálaelőadást tartó liverpooliak már az első félidőben eldönthették volna az összecsapást, de a szünet előtt 2–0-s előnynél büntetőt rontott az uruguayi Darwin Nunez, aki később még kétszer a kapufát találta el. A magyar válogatott csapatkapitánya, aki sérülése után először lépett pályára kezdőként, a hazaiak harmadik gólját szerezte egy nyolcméteres fejessel a 65. percben, majd később lecserélte őt az idény végén távozó német edző, Jürgen Klopp. Ezt követően a londoniak szépítettek, majd a kolumbiai Luis Diaz visszaállította a különbséget – olvasható a Magyar Nemzet oldalán.

Klopp megfeledkezett Szoboszlairól

A remek győzelem után Klopp hosszasan elemezte a mérkőzést, és a német edző kisebb meglepetésre csak egyetlen rövid megjegyzés erejéig említette Szoboszlait. A német szakember nyilatkozatában azt emelte ki, hogy akkor volt a Liverpoolnak két-három helyzete, amikor Diogo Jota vezérletével a letámadás megkezdődött. A sajtótájékoztatón jelenlévő újságírókat sem ragadta meg Szoboszlai fejesgólja, inkább a húsz éves szélsőről, Conor Bradleyről és Darwin Nunezről faggatták a német mestert – írta meg a Magyar Nemzet. Való igaz, a meccs legjobbja Conor Bradley volt, aki a gólja mellett két gólpasszt adott. A magyar és a liverpooli szurkolók többségének azonban Szoboszlai Dominik fejesgóljáról is emlékezetes marad majd a rangadó. A magyar válogatott csapatkapitányát fejjel korábban még nem láttuk gólt szerezni, és most megmutatta, e téren sincsenek hiányosságai. A lefújás után a magyar játékos nem felejtette el méltatni a gólpasszt adó fiatal csapattársát, Bradley-t, és még picit viccelődött is a sérülése után csereként beálló angol válogatott barátján, Trent Alexander-Arnoldon.

Élete első fejesgólja

Szoboszlai Dominik a meccs 65. percében talált be a kapuba Conor Bradley jobb oldali beadását követően, ezzel 3–0-ra alakítva az eredményt.

Nagyon jól teljesített. Egy gól, két gólpassz, ennél jobb napot nem is kívánhatna az ember. Nagyon örülünk neki, ezt lehet folytatnia. Köszönöm neki az a remek passzt. Nem kellett túl sokat tennem, mert a labda épp a fejemre érkezett

– árulta el Szoboszlai a lefújás után, majd egy meglepő vallomást is tett.

– Valószínűleg ez volt az első fejes gólom az életemben, de remélhetőleg jön majd még több is – mondta el a Liverpool magyar játékosa. Bradley a sérüléséből éppen felépült Trent Alexander-Arnold helyén kezdett a Liverpoolban, aki később Szoboszlai lecserélésével egy időben váltotta a fiatal poszttársát. A tréfára mindig kapható Szoboszlai óva is intette Alexander-Arnoldot Bradley-től – olvasható az Origón.

– Trent csak vigyázzon a pozíciójára! – nyilatkozta a magyar válogatott csapatkapitánya a barátjáról. Szoboszlai bízik benne, hogy a folytatásban senki nem sérül meg a csapatból, és így több lehetőségük lesz rotálni a következő mérkőzéseken. Szoboszlai Dominik az ötödik gólját szerezte tétmeccsen a Liverpoolban, egyben harmadszor volt eredményes a Premier League-ben, amelynél magyar focistaként csak Gera Zoltán szerzett több gólt. A Chelsea elleni győzelemmel a Liverpool megerősítette a helyét a Premier League élén. A Vörösök legközelebb, vasárnap 17.30-tól az Arsenal vendégeként lép pályára.

Így vonultak az öltözőbe a Chelsea elleni henger után Szoboszlaiék 

Amint a klub TikTok-oldalára felkerült videón látható, a 4–1-es győzelem után a szurkolók alig akarták beengedni Szoboszlaiékat az öltözőbe!

Premier League, 22. forduló:

Liverpool–Chelsea 4–1 (2–0)
Manchester City–Burnley 3–1 (2–0)
Tottenham Hotspur–Brentford 3–2 (0–1)
Nottingham Forest–Arsenal 1–2 (0–0)
Fulham–Everton 0–0
Luton Town–Brighton 4–0 (3–0)
Crystal Palace–Sheffield United 3–2 (2–2)
Aston Villa–Newcastle United 1–3 (0–2)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában