Nyereményjáték

2011.10.17. 13:40

Öné a legszebb kert? (16.)

Gellén Tibor és felesége kilenc éve költözött ki Szombatelyről Rátótra, azóta szépítgetik a falu külterületén levő kertjüket. Nem sajnálják a munkát díszparknak beillő birodalmuktól.

Tersztyánszky Krisztina

A családi házhoz kétezer négyzetméteres zöld terület tartozik, amit Gellénék igazi pihenőkertnek alakítottak ki. A szép zöld pázsiton  több mint ötven rododendron bokor és különleges fenyőfajták díszlenek. Az évelők  mulccsal fedett ágyásokban, az egynári növények kőkaspókban díszlenek. A parkot a különleges növények mellett számos kőszobor, kőből készült lámpa, és egyéb környezetbe simuló  tárgy is díszíti. Egész nyáronm át egy pompás szökőkút is segít frissíteni a levegőt. A kertben egy tíz-tizenöt főt befogadó pagoda is épült, ami baráti vacsoráknak ad helyet.

Gellénék sok munkát áldoznak azért, hogy a környezetük ilyen szép legyen. Naponta 2-3 órát öntöznek, a kőkaspókat pedig minden ősszel kiürítik, majd tavasszal újra töltik termőfölddel.  Kati asszony szerint több mázsa földet megmozgattak már.

Kertjük most már a télre készül: letakarják a szökőkutat, téliesítik a kaspókat. Persze, akad olyan növény, ami télen is virágzik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!