Olvasó

2013.03.25. 20:50

Nem csak csatát, de háborút is

Nem csak csatát, de háborút is nyertünk azzal, hogy az egy éven át tartó küzdelmünk végén kimondhatjuk, nem kell egy 30 megawattos, káros anyagokat kibocsátó erőmű hatásterületén belül felnevelni gyermekeinket.

Precedens értékű döntést hozott ugyanis a Szombathelyi Törvényszék, amikor megállapította, hogy az eljáró hatóságok figyelmen kívül hagyták a vonatkozó jogszabályokat és lényeges eljárási szabályok megsértésével törvénytelenül kiadták a kétkéményes, közel 30 méter magasra tervezett, a házaktól légvonalban kevesebb, mint másfél kilométer távolságra megálmodott, többek között nitrogén-dioxidot is kibocsátó létesítmény elvi építési, később építési engedélyét. A 2013. januári határozat értelmében a szentkirályi lakosság joggyakorlását is szándékosan akadályozták az eljárás során. Az év elején tehát már reménykeltő eredményeket közölt velünk a jogi képviseletünket mindvégig töretlen elszántsággal ellátó dr. Hosszú Károly ügyvéd úr. A minden előzetes tájékoztatás nélkül spontán összehívott múlt heti sajtótájékoztatón tett politikusi kijelentések, miszerint a beruházás csak a képviselők testén keresztül teljesülhet, nagy meglepetéssel szolgált mindannyiunk számára. A Szentkirályra tervezett erőmű ügye már az év elején törvényesen megbukott, és ezt kizárólag a civil összefogás erejének és a szakszerű jogi képviseletnek köszönhetjük. Hálás szívvel mondunk tehát köszönetet mindazoknak, akik ebben az – erőnket jócskán meghaladó – ügyben mellettünk álltak, és egzisztenciális, erkölcsi, valamint anyagi áldozatot nem kímélve kiharcolták, hogy Szentkirály ne lehessen a város mostohagyermeke! Továbbra is hiszünk a törvény és az igazságszolgáltatás, valamint a civil összefogás erejében.

Gyöngyöshermán-Szentkirályi Polgári Kör

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!