séta

2019.03.26. 17:39

Egy nap, nyolc pite

Március 14-én, a nemzetközi π-nap alkalmából iskolánkban a matematika munkaközösség és a 10/C osztály megszervezte a π-ünnepet. Kiírtuk az I. Nagy Lajos π-tesütő versenyt.

Kilenc csapat nevezett, ám egy visszalépett, így a diákokból álló háromtagú zsűri nyolc ízletes pitét kóstolhatott meg. Különböző ízű sütemények kerültek az asztalra, volt csokis-banános, meggyes, almás, kókuszos és vaníliapudingos pite is. A 10/C tanulói készültek diáktársaiknak a π-vel kapcsolatos előadásokkal is, így az érdeklődők hallhattak a π eredetéről, valamint a π-közelítésről Haller Péter és Hende Csongor előadásában. Megtekinthettek egy prezentációt Stephen Hawkingról, a tavaly a π-napon elhunyt fizikusról és egy interaktív bemutatót a π-vel kapcsolatos érdekességekről. Az előadások után kihirdettük a π-tesütő verseny eredményét: első helyezést szerzett a Haller Péter, Hende Csongor, Magyar Péter, Nagy Ádám alkotta csapat. Egy ízletes π-tortát nyertek, illetve egy πlátesz bérletet. Különdíjat kapott a Jézus szíve brigád a legkreatívabb feladatmegoldásért.

Pintér Tamás

Nagy Lajos Gimnázium

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!