Fertőtlenítés miatt üríthettek ki egy szombathelyi oktatási központot

Olvasónk kereste meg szerkesztőségünket és árulta el, hogy augusztus 7-én, pénteken a Baross Gábor Oktatási Központban kiterelték a bent tartózkodókat és fertőtlenítést hajtottak végre az épületben, melyről egy fényképet is készített.

vaol.hu

Fotó: olvasó/VN

Olvasónk elmondása szerint a reggeli órákban kiküldtek mindenkit a tantermekből illetve a kollégiumi szobájából az udvarra. Az ott intézkedők azt mondták, ennek oka, hogy az épületet fertőtleníteni kell, mert a múlt hét során járt egy covid fertőzött, vagy fertőzöttel korábban kapcsolatba lépett személy az oktatási központ területén. A termeket, folyosókat, irodákat fertőtlenítették ezután.

Fotó: olvasó/VN

A kép a művelet végén készült. Az intézmény nem csak a vasút részére tart tanfolyamokat illetve oktatásokat, vizsgákat, hanem különböző képzéseknek is helyet ad. A tanfolyamokra az ország több részéből érkeznek hallgatók, oktatók, utóbbiak is járják az egész országot. Éppen ezért nem tudni, hogy Vas megyei volt-e az érintett személy. Az intézményben a maszk használata csak ajánlott.

Olvasónkkal több információt nem közöltek, a további eljárásról sem tudott meg semmit, tesztelésről, karanténről nem esett szó a helyszínen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!