otthoni mozizás

2020.12.25. 09:00

Kiderítettük, hogy melyik karácsonyi filmeket kedvelik legjobban a Vas megyeiek

Kénytelenek vagyunk belátni: az idei karácsony nagyon más lesz, mint a többi. Szerencsére az ünnepi filmek még itt vannak nekünk, hogy hangulatba kerüljünk!

vaol.hu

Fotó: Shutterstock

Az idő és a kedvünk is szürke, amiről leginkább a koronavírus tehet. Az adventi vásárok sajnos 2020-ban Vas megyében is elmaradtak, így egy kicsivel talán nehezebb karácsonyi hangulatba kerülni. A filmnézés ebben a nehéz időszakban különösen jó kikapcsolódás, arról nem beszélve mennyi jó (vagy kevésbé jó) film létezik, ami elterelheti figyelmünket a hétköznapokról, s talán segít egy kicsit abban, hogy az ünnepekre hangolódjunk.

Ennek apropóján azt szerettük volna kideríteni, vajon Vas megyében melyik karácsonyi film az örök favorit. Összesen tizenegy filmet adtunk meg opcióként, igyekeztünk több kategóriából is válogatni. Az alábbiakra lehetett voksolni: Reszkessetek betörők, Télapu, A Grincs, Igazából szerelem, Holiday, Az élet csodaszép, Hivatali karácsony, Hull a pelyhes, Tapló télapó, Hóbarát, Last Christmas.

Rengeteg szavazat érkezett, de aki azt gondolta, hogy a Reszkessetek betörők toronymagasan fogja nyerni, az tévedett. Meglepetés azonban nem történt az első helyet illetően, úgy tűnik, hogy tényleg nincsen karácsony Kevin nélkül, a McCallister családról szóló klasszikus alkotás elengedhetetlen kelléke a karácsonynak. Szoros verseny alakult ki, mivel mindössze 5 szavazattal maradt le a Reszkessetek betörőktől az Igazából szerelem.

Ezek szerint sokan inkább a romantikusabb vonalat részesítik előnyben karácsonykor. Ezt az állítást bizonyítja olvasóink képzeletbeli dobogójának harmadik helyezett filmje is, ami a Holiday lett. A dobogóról két szintén kalsszikus alkotás: a Télapu, és A Grincs csúszott le. Sokan szavaztak a Hivatali karácsony című filmre is, amit szintén érdemes megnézni, aki még nem látta. Egyetlen olyan film szerepel a listában, amire senki sem szavazott az pedig a Tapló télapó. Mindenesetre a három nap alatt ajánljuk, hogy nézzék meg mindet. Némileg segítenek ünnepi hangulatba kerülni, ha már idén máshogy zajlik a karácsony.

1. Reszkessetek betörők

2. Igazából szerelem

3. Holiday

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!